bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Wednesday, October 20, 2010

hutang

INSTITUT Penyelidikan Ekonomi Malaysia (MIER) bimbang dengan peningkatan paras hutang isi rumah berjumlah 77 peratus.. antara berita pada hari ini...

ada sapa2 yg tak berhutang la ni???
mesti boleh hidup dgn tenang dan damai kan.. waktu terima duit gaji tak payah la bersusah payah nak membedak hasil upah tu kan..best best..hu hu hu..bila la i pun nak rasa perasaan tu jugak ni..
actually dah lama i berhasrat nak hidup bebas hutang ni tapi apakan daya..perkataan SALES tu tak daya i nak tolak weh.. pastu tensen2 kat tempat keja, kena la reward jalan2 kat diri sendiri, utk release stress (alasannn???)...kalau i tak bg utk diri sendiri, takdak sapa nak bg la pulak...tunggu partner to be, tak sampai2 lg..hu hu.. tp release tension apa ke bendanya kalau tiap2 bulan pun p berjalan2? cuma hujung2 thn ni rasa insaf sikit, dok kira2 balik brapa banyak yg dah 'ter'abih utk cuti2 malaysia thn ni..kategori mengabih duit yg tak seberapa nih..
so, kesimpulannya, mcm mana nak spend duit tu utk bayaq hutang..lagi menambah ada la..

apa2 pun, niat utk clear hutang2 yg tak sepatutnya tu memang masih ada..target utk clear hutang2 tu, by MAC 2011.. InsyaAllah, semoga dipermudahkan... Amin

No comments: