bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, December 5, 2010

Chronicles Of Narnia: The Voyage of The Dawn Treader

Jumaat lepas, sesudah seminggu otakku ligat dengan masalah2 yang menyakitkan hati dan kepala otak, aku merehatkan minda dgn tengok movie..ye ke rehat minda?..actually tak rehat jugak la..sbb tengok movie,..pastu ni first time aku nak tengok 3D..so, otak masih ligat jugak excited nak rasa mcm mana 3D ni..he he he..

aku dgn housemate ke Village Mall.. sampai sana dah nak dekat kul 9 mlm...pi kat kaunter, yg ada 3D dan agak2 jam yang mampu kami tengok adalah pukul 10..movie yg ada cuma 'the chronicles of narnia'.. ok lah...

lawak la rasanya...for the first time.. ha ha ha..dok tertanya2 bila kami nak kena ambik spek..pastu mcm mana waktu  tengok nanti.. dok dengaq kawan2 cerita, dok ngelak2 kat kerusi tu dek kerana effect 3D ..

sebelum movie start..ada preview RAY..cerita kartun.. next 3D session?? (huh..bankrap mcm nih)..
harga movie 3D kat sini RM 17...
best gak..terasa effect 3D dia..rasa gayat oo waktu burung tu dok atas bukit batu tu.. :)


“Chronicles Of Narnia: The Voyage of The Dawn Treader,”
mengisahkan Edmund dgn Lucy dok rumah sepupu depa..Eustace..dok bertengkaq kat dlm bilik sambil Lucy merenung ke sebuah painting..dan dari sini segalanya bermula..he he..dunia narnia..
pastu jumpa the hensem one, Prince Caspian dan si comel warrior mouse Reepicheep.
Aslan muncul sat2 ja..  


sepanjang tengok movie ni..
antara pengajaran yg aku dpt..

*do not be others, just be yourself..
*fight your inner fear first..
*extraordinary people will go through an extraordinary journey..

..dengan Prince Caspian yang hensem tu.. layannnnn... he he

3 comments:

noreed said...

tak pernah lagi tgk movie guna spec 3d best ke? harus cuba ni :)

p/s: maaf ye kunjungan balas agak lewat

Cik Kertas said...

best kan tgok 3D..jom ar klu nak p lg..heheh
agak2 kita bwk spec yg mcm kanta cembung tu ada effect 3D x?

norh said...

*noreed
lebih kurang mcm kita ada dlm scene tu la, sbb nampak 3 dimensi..
best tapi mula2 tu terasa pening gak sikit nak sesuai dgn spek tu..he he

*cik kertas
nanti kita tengok RAY..
bawak la spec kanta cembung tu..u sorang ja tengok guna spek tu ek..he he