bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, January 15, 2011

Gunung Mat Cincang - destinasi wajib

Sampai di kawasan ni, lebih kurang pukul 10.30 pagi..cantik tau area ni..tak abih2 aku ambik gambar..Zu dah ke depan nak pi beli tiket..Zu kata jom kita naik cable car dulu, nanti ramai orang..(yes boss! - zu; ketua trip kami..he he) ..maaf ye cik zu, kami belum pernah jejak kaki sini, jadi perak sikit..

berlatarbelakangkan gunung ganang, bangunan2 yang cantik lagi ceria, lanskap yang menarik..nak pulak tourist tak ramai sangat..cuma ramai omputih dan orang luar negara..ku terasa berada diluar negara..he he he

bila la nak merasa pi oversea ni? :P









sebelah kanan gambar ni, kaunter tiket..kena tunjuk IC, baru dapat harga RM15..kalau tak, 1 tiket bersamaan dengan RM30..



naik ke tingkat 1, ada ruang menunggu..luckily, kami cuma kena tunggu untuk dua gondola... yang ketiga, dah boleh naik..housemate aku cerita, waktu dia pergi dulu, kena beratur sampai ke bawah...dekat bumbung putih tu (2 gambar sebelum)..


waktu pengunjung naik ke dalam gondola tu, ada photogapher diorang ambikkan gambar, diorang jual gambar tu..kami tak bagi dia snap pun gambar kami..sendiri snap from our own camera la..banyak betul gambar2 yang aku snap kat gunung ni..oleh kerana teknologi digital ni, sesuka hati la aku nak snap banyak mana pun..kalau gambar tak cantik, boleh delete ja.. heh heh heh



nun jauh di sana
paling gerun waktu tiba2 gondola stop bila angin kuat sikit..cuak jugak ooo..



telaga tujuh


sayup2 ja nampak tempat kami naik tadi..


saujana mata memandang 

perhentian pertama


puncak gunung dari perhentian pertama..
love the scenery, cantik sangat..lebih2 lagi yang the real one.. :)



the skybridge





gugusan pulau dari pelantar pemandangan pertama..


14 comments:

Syeeda Sobbihi said...

bestnyaa.. nnt nak pi.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Tak sangka secantik tu. tempat cam shah rukh khan pernah buat pengambaran satu cerita hindi.lupa plak tajuk filem tu.

norh said...

*syeeda

best tau..rugi kalau pergi langkawi tapi tak dapat naik cable car..

norh said...

*kak ina

tengok real lagi cantik.. tak terbayang akan lihat pemandangan macam ni..

azhar said...

penah naik gondola kat genting...langkawi blum penah pi..hehe

norh said...

saya tak pernah ke genting..kawan2 cakap cable car langlawi lagi tinggi dari genting.. cuba la kat langkawi pulak lepas ni.. :)

Lina Rahim said...

lepas tengok betapa cantiknya Langkawi ni, rasa nyesal pulak tak pergi Langkawi bila mak ayah ajak g sana last year.. :-(

My Life My World said...

Salam Kenal, terima kasih sudi jadi Follower Akak ;)

Teringat akak masa kesini tahun lepas.Masa turun na ke jambatan gantung ... punyer lah laju turun bukit. Happy giler, dah sampai pun happy walau angin kuat. Yang sakit masa nak daki semula ke tempat cable car tu ... semput, macam nak putus nyawa. Lagi sakit dari naik tangga batu caves. Hehehehe ... tapi syiok kan kan kan ;D

luvYOU said...

uuuuuu

lama xmai sni.....
nak dtg lg !! :D
cnteklah gambar awak :)

norh said...

*Lina Rahim

takpe..plan la gi tahun ni..tapi jangan g waktu cuti sekolah..ramai sangat orang, nanti kita stress ja..he he

norh said...

*My Life My World

syok syok..tak termimpi pun nak tengok view yang macam kat atas gunung tu...

betul kak..tercungap2 masa nank daki balik tu..he he

norh said...

*luvYOU
awak,dah tempat2 nya cantik, confirm gambar akan jadi cantik.. :)

eMMe said...

i dah folo u, u dah folo i ke? ape pun, destinasi Langkawi, mmg sunuk n memori yg tak dpt dilupakan, suke gi langkawi, pas ni pasti ke langkawi lagik...

norh said...

*eMMe

i dah follow sebelum u follow i lagi.. :)

saya pun nak pegi lagi..dan nak kena kumpul duit lebih lagi untuk ke sana..

teringin nak snorkeling kat pulau payar..