bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Wednesday, January 12, 2011

Pandak Mayah

Dari Tanjung Rhu, kami ke kuah ikut Jalan Ayer Hangat..terjumpa Idaman Suri..ho ho ho..apa lagi, singgah la..memang idaman surirumah betul lah..rambang mata weh..gila banyak barang2 kat dalam tu..yang paling tak tahan adalah harga dia..murah dua tiga kali ganda..mana dapat kat tanah besar ni..pilihan barang2 pun banyak...tapi kami belum beli apa2 lagi..cuma survey barang2 idaman dan tengok2 harga dia..

pastu sambung pulak jalan2 kat area pasar malam kuah..nama tempat ni pandak mayah..teringat cerita mahsuri dulu2 nih..kat sini, kami beli coklat..feveret ni oooiii...beli coklat kat kedai haji ismail..berpinau2 tengok coklat yang banyak dan yang tak pernah tengok..teruja sungguh la..tersangat la banyak...kalau tak disebabkan tak dinner lagi,, mahunya nak membeli jugak la kat pasar malam dengan kedai2 kat tepi2 tu..

then, jalan2 cari makan..yang paling dekat adalah medan selera dekat kuah..berdepan bella vista hotel..lapar campur pulak dengan letih, tak boleh cari makan jauh2 lah..janji perut diisi..he he 

kesimpulan: dinner malam tu adalah sangat sedappp!!...mungkin sebab lapar sama kot..tapi memang sedap la..he he he..

kalau time cuti sekolah, confirm bukan macam ni suasananya..

tak dak orang?? ada tapi tak ramai..

pasar malam..awal lagi ni..

me & zu
sotong goreng tepung
kerabu mangga
ayam masak halia
tomyam campur

Alhamdulillah

8 comments:

Idalara said...

Langkawi?
aduhai..bilalah nk pegi lagi...teringat coklat2nya..baut hati meronta2 nak ke sana..namun apakan daya budgetnya tiada..

norh said...

kak, kalau nak pegi langkawi, kena pegi time budget banyak..nafsu shopping tak boleh nak control..hu hu

Gentleman Frog said...

salam.

lembing pandak mayah kan.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Bila nampak tomyam je , terus perut akak jadik lapar. Langkawi sinonim sangat ngan Mahsuri.

Sya said...

Idaman Suri tu jual apa? pinggan mangkuk n sudu2 tu ke? Mmg murah gler2??

norh said...

*Gentleman Frog
papan tandanya cuma tertulis Pandak Mayah, nama bapak Mahsuri..

norh said...

* Kak Ina
dulu2 femes dengan Mahsuri, sekarang ni femes dengan Idaman Suri..he he

norh said...

*Sya
tempat tu jual set2 dapur ni..sangat2 murah berbanding dengan tanah besar..banyak pilihan pulak tu..pastu ada cadar, beg, coklat, cenderahati, macam2 lagi la...tempat wajib pegi kat langkawi.. he he he