bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Friday, January 14, 2011

Petronas Quay

Hari kedua kami start perjalanan kami dengan bukak kedai minyak gamat nusantara..terletak kat jalan padang mat sirat..10 tahun dulu, aku pegi beli produk gamat kat tempat pembuatan dia la..tapi dah terlupa kat mana..dan confirm kedai2 tersusun macam ni memang tak ada la 10 tahun dulu..orang baru dok tarik shutter, kami dah tercongok di situ..biaq depa abih menyapu, baru kami masuk kedai..he he

bersusun bermacam2 jenis produk gamat 


pernah nampak minyak gamat ni? 
kalau beli sebotol kat tanah besar, mahal ni..kat sini 14 botol RM10


Lepas membeli produk gamat ni, kami bertolak untuk ke Gunung Mat cincang, nak naik cable car... on the way ke sana, kami breakfast dan sempat jugak singgah kat petronas quay...pelabuhan kapal2 layar...

pemandangan sangat cantik..
ada restoran maharaja & kfc jugak kat situ tapi kami tak masuk pun..dok budget restoran tu mesti harganya pun boleh tahan kan..lain tahun la pegi cuba makanan di situ; kalau ada rezeki..hiks hiks 
duduk-duduk breakfast or minum petang kat situ....huh...bahagianya :)


saya nak satu kapal layar tu untuk retirement plan saya..ada orang nak hadiahkan untuk saya tak?














No comments: