bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, February 27, 2011

kisah semalam

# menggagahkan diri ke premis pemiutang


# berkunjung jugak ke shopping kompleks, tak brapa ada mood shopping.. pastu masuk kedai buku;

dah lama rasanya tak beli buku, ambik 3 judul:

1. Jangan Bersedih
   Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia
-Dr 'Aidh Bin 'Abdullah Al-Qarni

2. Doctor M: Operation Malaysia
Conversations with Mahathir Mohamad
-Tom Plate

3. The Manager's Answer Book
-Susan Benjamin

bersama2 dengan majalah rutin; national geographic, nur, libur...solusi terkini belum dijual..



# balik rumah, sempat menjengah laman belakang dan ianya tidak sia-sia :))



sepinggan berri, 
masukkan dalam peti ais dan kudap bila dah sejuk.. :))





21 comments:

Eda said...

waaa...tak sia2 berbudi pd tanah kn..hehe..

norh, buku yg pertama tu mmg sesuai utk dijadikn rujukan utk merawat ht yg tgh 'weng'..hehe..=)

Shafa said...

berry... sedap2. ritu balik kangar merasa gak makan yg mama fa tanam.

norh said...

*Eda

walau tak sempat nak bercakap dgn pokok2 tu tapi tetap ada hasil..kan kan :))

yup..sangat kena pada keadaan yang 'weng' sekarang ni..

norh said...

*Fa

antioksidan yang bagus jugak kan..

Chereta Chenta said...

gue ada buku jadilah wanita paling bahagia tu..tp x best sgt..cuba cari buku Bagaikan Khadijah di Hati Rasulullah....

DeLancrettLurpak said...

kalau buat trifle tu pun sedapp!!! hehehe

apa lagi yg kome tanam belakang rumah?

norh said...

*Chereta Chenta

oh..ye ke.. InsyaAllah nanti boleh pegi tengok buku Khadijah tu..

norh said...

*DeLancrettLurpak

kedondong, pisang nangka, limau purut, lengkuas, sireh, pandan, kantan, serai, pegaga, limau kasturi..
he hehe..boleh la kalau nak bukak meja kat pasar malam tu..

Uncle said...

berry tu kalau di cicah sama gula atau air gula atau chocolate sauce pon sedap!!!!!

Syeeda Sobbihi said...

teruja tengok berry tu!

gedek! said...

Berry tu sangat bes!

Uncle suka baca buku hutang!

Erani Zuhran Mohd Nor said...

bestnya ada beri2... akak suka! Ha, betul. Tahun ni mmg kena baca dan amalkan dlm buku The Manager's Answer Book tuh...hehehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak tak pernah lagi makan berry fresh.sedap ke Norh?

miloais said...

berry tanam sendiri ye???
wahhhhh!~ bagusnya!

iols nak sepiring bleh???
buat jem or sos cicah roti telur sedap ni!

norh said...

*Uncle

cicah dengan cekelat memang sedap :)

norh said...

*Syeeda

jemput la mai umah..dekat dah kan..

norh said...

*gedek!

jemput tengok gambar beri ja ye..nak pelawa makan jauh sangat..

saya terpaksa baca statement hutang tiap2 bulan..

norh said...

*kak Era

sebenarnya tak berapa suka tapi terpaksa..

norh said...

*kak Ina

sedap kak..masam2 manis..cicah choc tambah sedap...

norh said...

*kak Ina

sedap..masam2 manis..cicah choc lagi sedap

norh said...

*milo

yup..tanam sendiri..:)

rajinnya uols nak buat sos..kalau dekat dgn uols, boleh la kirim ke uols..pastu iols nak rasa sikit sos tu..he he