bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Friday, March 11, 2011

hari ketiga di KL




hari ketiga training


# waktu sembang2 masa lunch time, dr dari IMR tanya, dah lama ke keja sana?

aku: masuk tahun kelima
dia: ooo, first job u la kat situ..
aku: tak, company sebelum ni, saya keja 5 tahun setengah..

kadang2 aku terpikir jugak, ada significant co-relation ke antara situasi di atas dengan situasi rutin aku kat tempat keja..the seniors tak boleh terima keputusan dari orang junior..padahal depa memang perlukan keputusan dari aku....

aku terlupa nak tulis dalam feedback form pasal topic ni...mana tau nanti2 Mr Ray boleh jadikan case study...


# pukul 4.15 bertolak dari pj..target aku lari dari kesesakan secepat yang mungkin...pandai2 la ikut signboard hijau..45 min stress dok mencari arah, pastu baru masuk tol..dan seperti biasa, aku tak tau jalan mana yang aku lalu..yang penting, tak terperangkap dalam jam...


# sepanjang drive balik, otak aku automatik dok tanya soalan 'why, why, and why'..maklumlah tiga hari ni penuh dengan case study... apa yang aku tengok sepanjang highway tu ..terpikir2 pulak.. dan bukan saja apa yang aku tengok kat sepanjang highway..termasuk apa yang aku tengah lalui buat masa ni...


# dan memang perangai aku waktu drive lama2 ni, penuh la berpikir2 apa yang dah terjadi kat aku ni..pastu what next..prepare for the worst..
..teringat zaman2 dulu2 yang aku 'weng' sangat2..menangis kat highway pun pernah..gila melayan perasaan..
Alhamdulillah masih selamat..teruk betul la all those days..sekarang ni, dah upgrade sikit pemikiran.. :P


# 10.30 mlm baru sampai rumah; berhenti lama kat tapah..ditambah pulak kena drive dalam hujan plus sedikit silau kalau drive malam2.. sampai ja, mandi, terus pengsan...

12 comments:

Syeeda Sobbihi said...

mmg seniors tak leh trima pendapat juniors. mcm work culture plak kan?? tempat mna pun camtu..

Rozali said...

Assalamualaikum Norh

jangan fikir banyak2 semasa memandu...bahaya

Wassalam

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nasib baik kat sini junior terpaksa dengar pendapat senior. sebab sini tak perlu cadangan dan pembangkang. Lainlah cam tempat norh, mesti perlukan banyak buah fikiran.

h4ni3 said...

papepun...
alhamdulillah...
dah sampai rumah :)

miloais said...

ala.... mai KL tak berkhabo
dah balik baru tau

duhhhh!~

gedek! said...

Laaa... Kalau tau boleh bergambar sama-sama...

norh said...

*Syeeda

awak pun sama eh..

norh said...

*Rozali

Waalaikumussalam atuk..

tengah belajar nak kurangkan.. tima kasih :)

norh said...

*Kak Ina

dept saya ni, hari2 kena keluarkan buah fikiran..selalunya yang akan berbeza dgn dept orang lain..

norh said...

*h4ni3

yup dr..Alhamdulillah selamat sampai...

norh said...

*milo

pergi atas urusan keja..
bila2 nanti, turun saja2 jalan ke sana, boleh gak jumpak kawan2 blogger ni.. :)

norh said...

*gedek!

bukan kamera uncle tu untuk wajah uncle sorang ja ka? he he