bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, March 19, 2011

ini cerita berkelah

berkelah dengan budak2 kat lab, tapi tak semua..lebih kurang 1/3 dept ja..
konvoi 6 biji keta ke feringghi..
housemate ikut & offer nak drive..aku suka :)

dah 2 minggu, baru nak cerita...tapi tak de lama sangat pun kan, sunburn pun tak hilang lagi ni..)


dah lama jugak rasanya tak masuk pulau.. dua kali kena hon..ha ha ha


 
kami berkelah belakang the ship..
parking masuk ikut lorong sebelah kanan tepi the ship ni...
dok siapkan sandwich..


budak2 tu, kalau bab main, serah kat depa..
yang baju oren tu lagi la kuat main..
(kalau ada org lab baca, betul ke tak?..he he)


ada lagi separuh, dah jalan2 ke mana ntah..
asalnya, plan nak naik parasailing tu..tapi belum cukup confident..pastu memikir the next day nak drive ke kl..so, simpan dulu hajat..next time cuba yang tu pulak... 

serve untuk anak2 buah... 
yang pegang tudung periuk tu, aku dah kenal 10 tahun, dari company lama, pastu ajak dia mai company sekarang..
mangsa leteran aku kat lab..he hehe



ada yang naik jetski..tapi aku naik banana boat ni.. first time
ni masih waktu mula..waktu last takde sapa snap gambar...
boleh tahan kecut perut jugak waktu kat atas tu..seperti biasa, pegang tali sekuat hati tak lepas...
best waktu kena terbalikkan...housemate menggapai takut lemas..
dah bagitau suruh relax pun, dia tak mau..
(p/s: mate, pi ambik swimming class nah lepaih nih)


boleh tahan jugak pantai kat sini..kami mandi waktu tengahari rembang.. 
aku pun join jugak..sampai la sunburn tak hilang lagi..hu hu

separuh dari kami naik bot tu pi monkey beach..satu bot RM100 and 10 org..
aku tak join..monkey beach aku dah pernah pi trekking..


last snap..sudah bersiap mau pulang (ronda2 penang).. 

jalan2 ikut Gurney Drive..
pulang ikut masing2 nak hala ke mana...


menyinggah kat Queensbay Mall..
berdepan dengan pulau jerejak..
nice view..
rupa2nya ramai org melepak kat situ..
ada jugak yang main layang2... 

dinner kat Char Kuey Teow Sg. Dua..
patut order sorang dua pinggan.. :P

16 comments:

MasZuber said...

nanti ingt nak pi penang gak le..

Rozali said...

Assalamualaikum Norh

saya 3-4 kali pergi ke PP, tapi tak sampai lagi ke pantai tu

Wassalam

Ann Huda said...

Subhanallah. Cantiknya pantai..putih bersih bueh dia naa..
Salam kenal Norh. Maaf, masuk tadi tak beri salam, excited tengok pantai.

Nasriq said...

apa pasal aku pergi penang aku tak jupa pun kedai jual char kuew tiaw yang sedap?

norh said...

*MasZuber

nak mai bila?
bagitaula..nak tumpang dok rumah sy pun takpe..

norh said...

*Rozali

Waalaikumussalam atuk

saya yg org penang pun, first time sampai area situ..he he

norh said...

*Ann Huda

yup..pantai kat sini cantik..
air dia yang kat tengah2 (tempat banana boat terbalik) cantik sikit..

norh said...

*Nasriq

pi kedai mana tu? kat penang, banyak tempat char kuey teow sedap2 la..even dok kedah ni pun, tak dpt cari yg sedap mcm penang..

gedek! said...

pakcik pon kuat main....

main mata...

Gentleman Frog said...

salam,

u org penang ke?

Eda said...

kalau saya p penang boleh la norh bw gi jenjalan eh..;-)

norh said...

*gedek

pakcik, sy dah lama tau dah..he he

norh said...

*Gentleman Frog

ke mana kamu, lama menghilang? :)

yup, sy org penang..

norh said...

*Eda

definitely yes...bagitau la bila nak mai..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Norh, pergi penang tak ajak akak noh. best, baru cadang nak pergi. akak tak pernah lagi pegi penang.kat sana tempat makan best kat mana?.nanti boleh survey kalau pegi sana.

norh said...

ala kak, saya bila2 ja boleh pi penang..he he
banyak tempat makan best kat sini kak..
akak nak mai, bagitau..boleh dok rumah sy & sy boleh jadi tourist guide tapi kalau sesat, jangan marah eh..he he he