bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Monday, April 11, 2011

genap 10 tahun...

11 april 2001, 
10 tahun yang lalu, tarikh yang aku selalu ingat.. hari pertama bergelar pekerja.. selepas seminggu lebih bergelar penganggur..

10 tahun..dah lama kan?..hu hu hu..
macam mana nak kena keja sampai umur persaraan ni?

teringat2 zaman muda2 dulu; belajar dari bawah, berguru dengan senior, kena marah dengan bos, tak tahan dengan environment keja, mula diberi tanggungjawab sedikit demi sedikit,..

5 1/2 tahun kat co. pertama, pastu aku move ke co. ke 2, iaitu co. sekarang ni.. so, co. sekarang ni dah nak genap 5 tahun la...sebab tu kadang2  ada perasaan nak berubah angin ke tempat lain... :P

actually co. ni pun banyak sangat tekanannya, tapi mungkin sebab faktor umur (yg dah semakin bertambah ni..) , aku mampu bertahan lagi di sini.. tak lupa jugak my dear colleagues sekarang ni yang very supportive.. special thanks to Azhar, Lalitha, K Zaini, Hassan..yang bersama2 mengharungi laluan2 berliku ni..yang hari2 buat meeting bersama waktu breakfast kat kantin..he hehe

selama aku bekerja ni, aku berkesempatan bekerja dengan 5 orang bos (direct report).. 3 expatriates (lelaki) dan 2 bos tempatan (perempuan).. 
masing2 dengan cara dan karenah masing2.. 
jujur aku cerita, banyak sesi kutuk bos dari sesi appreciate bos..hu hu hu

kalau aku jadi bos?? agak2 orang bawah aku pun dok buat sesi ni jugak la kan..uhukks...

apa2 pun, 10 tahun ni adalah 10 tahun yang sangat banyak memberikan pengalaman hidup pada aku..baik dari segi kerja dan jugak bab peribadi (yang tak berapa indah..hu hu)...

ku doakan yang terbaik untuk hari-hari yang mendatang...

7 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Norh

moga menjadi pekerja yang cemerlang di dunia dan cemerlang di Akhirat
Insyaallah

Wassalam

gadisBunga said...

tahniah!!! 10 tahun tu bukan tempoh yg sekejap utk seorang pekerja tapi bukan tempoh yg lama utuk seorang pelajar. semoga byk lagi ilmu yg akan awak dapat dalam tahun2 mendatang. :)

miloais said...

baru 5 tahun - masih hijau lagi tuh...
iols keja kat kompeni yg iols keja skang ni - dah 17 tahun

hiks..

f4dLy :) said...

Selamat yah, sekarang sudah genap 10 tahun.
salam kenal yah...

MasZuber said...

wah..sepuloh tahu itu lama...

good luck untuk 20 tahon akan datang!~

bunga said...

baru nak masuk 3 tahun..

Daddy Ziyyad said...

Saya selalu berharap punyai semangat mcm orang yang sentiasa workaholic..dah pencen pun mereka nak sambung lagi...