bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Wednesday, April 6, 2011

ikan pekasam

demam2 ni, aku dok teringat ikan pekasam.. dok berangan nak makan dari petang tadi, kat tempat keja...
dan teringat jugak dalam fridge dah tak dak apa2 bahan nak berasapkan dapur..
entah dah berapa lama tak masak, dah tak ingat..
balik keja, singgah sat kat market, beli bahan sikit2,
balik rumah, housemate pun baru balik..
dia agak tertekan sikit..
sambil dok masak (macam la masak sangat pun :P), 
sambil dok dengaq dia bercerita yang dia tak puas hati hari ni..
pastu, siap gak la menu hari ni;

nasi panas
ikan pekasam 
telur dadar
kerabu nanas
sambal belacan


hasil; sehingga menjilat jari...


peluh meleleh, kebah demam..he hehe

36 comments:

Nasriq said...

adei... dah la tengah lapar ni!

norh said...

*Nasriq

nak pelawa pun, dah abih.. lain kali noh :))

h4ni3 said...

huihhh
sedapnya ikan pekasam
makan lak dgn nasik panas2..pehhh

DeLancrettLurpak said...

perhhhh, tak tahannn tu ada kerabu nenas!
rajinnye!!!

Erani Zuhran Mohd Nor said...

wah.. demam2 masak boleh kebah, tak yah gi klinik ler..

bunga said...

nak p mkan la..haha

miloais said...

sedapnya ikan pekasammmmm!~

kelaparan jadiknya iols pepagi hari ni

gedek! said...

agak-agak, time ikan pekasam demam, ada tak dia ingat kat kamu...?

As-Syams' said...

huwwaaaa!!! nak jugak ikan pekasam...sedapnya kalo saya makan mesti demam kebah jugak...

Uncle said...

adoi.....apa lah dosa saya sampai disiksa begini...tension dengaq menu tuh!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak memang minat ikan pekasam, lagi ada sambal belacan nenas.mabeles.hilang diet dik norh akak.

kakchik@ella said...

sedap eh ikan pekasam? kc tak pernah rasa. hihi ..

Mazlina Mokhtar said...

alahai.. ikan pekasam, dah lama x mkn.. huhuhu..

eyndayusoff said...

Perrgghh....dengar menu2 tu pun dah terliur tengah2 malam ni :-D

BonekadalamChermin said...

ok, aku ada banyak stok ikan pekasam


nak sikit?




.

Insan Marhaen said...

IM - menelam air liur..

Eda said...

mak ai...terus kebah demam tu ek..hehe

Lina Rahim said...

sedapnya..terliur ni..rajin Norh masak..

whitecappuccino said...

tiba2 rasa lapar nih!

norh said...

*hani3

kombinasi yang tak boleh dilawan kan..

norh said...

*DeLancrettLurpak

ini belum boleh dinamakan rajin..
tahap awak, baru la dinamakan rajin..he he

norh said...

*kak Era

ubat2 kimia ni, dah imun..he he

norh said...

*bunga

meh la.. :)

norh said...

*milo

sedappppppp sangat :))

norh said...

*gedek

nanti sy train ikan pekasam tu, suruh ingat ke saya waktu dia demam..he he

norh said...

*As-Syams

dah baik belum demam? cuba la ubat pekasam ni..pasti kebah..he he :)

norh said...

* Uncle

mana boleh uncle ja dok bagi sy tension, sesekali nak jugak buat uncle tension..he hehe

norh said...

*kak Ina

selera kampung kak..meleleh ayaq liuq.. :)

norh said...

*kakchik

sedap tau kakchik..tengok la semua komen2 yg positif ni..he he he

norh said...

*Mazlina

stok dah abih..nak kena cari stok tambah.. :)

norh said...

*kak eynda

tu belum publish gambar2 menu tu noh.. :P

norh said...

*BonekadalamChermin

nak..macam mana nak dapat dari kamu?

norh said...

*IM

saya yg dok jawab komen2 ni pun dok telan air liur gak nih..he he

norh said...

*Eda

the best part..he he..

norh said...

*Lina

takde la rajin..cuma dah tak tau nak singgah kedai mana utk beli makanan..hu hu

norh said...

*whitecappucino

walaupun menu kg, dengar ja, mesti rasa nak mkn kan..