bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Friday, April 15, 2011

mee udang d'king

minggu lepas kan aku dilanda kemalasan nak update blog..konon2 back to basic; nak hidup tanpa internet la..he he he.. padahal sebenarnya aku sibuk memenuhi permintaan tekak aku ni... sabtu minggu lepas aku dengan housemate makan kat restoran d'king, keluar tol sp selatan boleh jumpa restoran ni..kawan2 nak makan tak mee udang ni? meh la sg. petani..

mee udang ni yang biasa, harga RM5, ada 7 ekor udang..
dua hari sebelum tu, aku mai sini jugak, makan mee udang sempoi, pinggan besar sikit, udang 10 ekor, harga RM7.50

nak ke? mai la...he he he 

penuh pinggan la udang dia...sedap!! (aku ni makan apa pun sedap..)
tapi mee udang pulau sayak tetap di hati.. :)


nasi goreng kung pow..sedap gak..ni aku order hari tu...
dok teka2 dengan housemate, apa bahan2 yg depa guna utk masak ayam ni..macam la rajin sangat nak masak.. kebarangkalian aku singgah restoran ni waktu balik keja  adalah lebih tinggi dari aku nak masak kat dapur rumah aku.. :P

jus tembikai


Alhamdulillah

suasana restoran..luas jugak..gambar2 kat bawah ni sebahagian dari kawasan restoran..








16 comments:

Nasriq said...

terus jadi lapo!

gadisBunga said...

cool lah tempat ni. bagi map. nak terjah. :D

*sayang sikit sebab dah kena pantang makan udang sekarang. wuwuwu~

Matahari namaku said...

hurm makan lagi...kalau hilang selera nak makan boleh singgah blog awak ni..mudahan selera makan tu mai hahahahaa!

sha a.s said...

lapa! ehehe

Daddy Ziyyad said...

Cool !!!

Bagi add or map boleh?
Selama ni ingatkan ada mee udang Sg Dua Penang tu aja...

whitecappuccino said...

norh ni..suka sangat mencabar tahap kelaparan akak ler..makan2 ni kegemaran akak la

DeLancrettLurpak said...

kat sp eh? boleh la aku melawat BFF aku kat SP and pekena mee ni..terliur aku tauuu!!!

Eda said...

mak ai...byknye udang...boleh la gi sini kalau jejak sp sok2..norh tlg la bw yea...hehe

norh said...

*Nasriq

sy sentiasa lapar sekarang..entah kenapa..

norh said...

*GB

tak leh mkn udang, mkn ayam kung pow dia..sedap..ambik PLUS highway, exit SP selatan..terus sampai simpang 4, ambik kiri..restoran tu sebelah kanan.. paham tak? he he

norh said...

*As-Syams

aa ahh..entry makan lagi...ada benda yg tak kena ni..he he

norh said...

*sha a.s.

jemput, jemput tengok..he he

norh said...

*Daddyziyyad

refer komen saya utk GB ye pasal map tu.. :) harap2 faham la..senang je..

norh said...

*whitecappucino

sama la kak..kegemaran saya jugak..sekarang ni, penimbang dah tolak bawah almari..hu hu

norh said...

*DelancrettLurpak

boleh sangat la tu..harga pun boleh tahan kan..

norh said...

*Eda

no problem..mai la jalan2 sini..