bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, April 30, 2011

melayan keperluan

selamat berhujung minggu semua..
mesti ramai yang berjalan2 minggu ni..
aku? tak plan ke mana2 pun..tak sedar akan ada cuti 3 hari dan tak sempat buat plan ke mana2..ha ha ha.. kena jadi lebih terurus lepas ni supaya dapat ambik peluang berjalan2 cuti2 Malaysia...

dah tak berjalan ke mana2, dan dah sampai masa untuk servis keta... ingat nak bertapa lama sikit kat kedai keta hari ni..mintak dia tengok mana2 yang patut kena tukaq..almaklumlah, keta dah lama memberikan jasa pada tuan dia nih.. Alhamdulillah, kereta ni tak banyak ragam..jadinya kena hargai dia.. sayang oo..kena belai2 buat preventive maintenance ke dia...

ramai orang suruh tukaq tapi tak mau lah.. kalau orang nak bagi free keta baru takpe la jugak, wajib aku terima.. ha ha ha
aku mengaku tak pandai bab2 keta ni..cuma tiap kali pi servis kena pandai2 cakap dengan mekanik tu, mintak tengokkan mana2 yang tak ok dan mana2 yang aku rasa pelik waktu memandu..
kalau dia tipu pun, tertipulah aku kan..tapi aku tetap setia dengan kedai servis ni dari dulu sampai sekarang :) .. memang dia ada la history aku tukaq apa, dah brapa kali tukaq..

sebab ni ke aku setia dengan depa? atau sebab aku malas nak cari kedai lain yang lagi best.. atau perangai aku ni yang memang susah nak bertukaq2.. kadang2 perangai aku yang satu ni boleh jadi kelebihan dan kadang2 boleh jadi kekurangan..
apa2 pun, setakat ni aku puas hati la dengan servis dia.. :)

10 comments:

Insan Marhaen said...

IM pun tak suka pi mana-mana. hari ini tetamu dari jauh dan dekat akan datang rumah IM.

jadi, selepas BW kat blog, akan BW kat ruang dapur rumah...

Nasriq said...

sama la aku pun... kalau dah pergi satu tempat tu... tempat tu jea la dituju walaupun banyak lagi tempat lain yang menawarkan benda yang sama...

Rozali said...

Assalamualaikum Norh

saya suka pergi orang Islam/melayu
mana tahu keuntungannya dia salurkan ke jalan Allah....dapt sikit kita pahalanya...
Insyaallah

Wassalam

gedek! said...

SUka pergi workshop sebab kat situ banyak poster pompuan seksi...

Lalalala....

norh said...

*IM

mesti IM sangat sibuk kan hari ni..moga semuanya berjalan lancar.. :)

norh said...

*Nasriq

setia jugak kah? he he

norh said...

*Rozali

Assalamualaikum atuk

Alhamdulillah
InsyaAllah belajar dr atuk..

norh said...

*gedek

mana ada pempuan seksi kat workshop sekarang ni.. workshop kat kl ja kot yg ada..

Lina Rahim said...

takpa..bulan Mei & June banyak cuti boleh plan lagi..

Uncle said...

kat jelutong ka? tanjong bungah ka? Ayaq Itam ka? Uncle main tibai ja...hahahahahah err, maybe taman saadon kot!