bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Monday, April 4, 2011

successor

vocabulary for today;

successor
a person who succeeds another



minggu ni dan buat beberapa ketika lepas ni, aku kena hindari aura negatif... sebabnya? hari jumaat lepas, orang baru merangkap pembantu aku baru join.. so, tak boleh la nak merungut tak tentu pasal depan orang baru..kalau dia pun dok dengar2 ketidakpuasan ini, silap hari bulan aku kena cari orang lain..dah la nak cari calon untuk post ni dan dalam bidang ni, adalah sangat terhad.. ye ke?..berdasarkan pengalaman :P ...  
so, lepas ni, kalau dok nak luah perasaan, cepat2 masuk bilik bos, bergossip..ha ha ha ha..

aku cepat2 nak ajar dia, cepat2 nak delegate kerja...so, nanti kalau nak bercuti-cuti, dah tak jadi masalah...ha haha..alasan yang mengada-ngada..

bila dah ada assistant ni, mudah-mudahan berjalan Gantt charts aku..dan yang paling penting mengurangkan stress aku, supaya aku tak cepat tua (padahal umur memang dah meningkat)... kalau nak assistant cepat pandai, orang yang mengajar tak boleh kedekut ilmu... Alhamdulillah, aku rasa aku ni takde la kedekut ilmu..cuma masa amat membataskan untuk aku share ilmu pada adik2 aku sekalian kat tempat keja ni (since most budak2 dept aku ni lebih muda dari aku .. hu hu)..

tapi kekadang tu, bila deal dengan orang yang kedekut ilmu, aku naik bosan.. kenapa nak kedekut ilmu, padahal lagi banyak ilmu yang belum kita ketahui... kalau kita bagi ilmu pada orang lain, kita digantikan dengan ilmu baru.. takde siapa yang rugi pun...

14 comments:

Nasriq said...

huhu... aku tak kedekut ilmu... cuma masa tak de...

Insan Marhaen said...

IM kalau boleh nak share ilmu dan pengalaman terutama pada golongan muda..

Ann Huda (Ate) said...

Mudah2an pas ni tak stress lagi.

So Shy Lady said...

ok la tu dh ada asisstant!
org yg kdekut ilmu itu adalh org yg sgt rugi

Uncle said...

wow dah ada assistant.....kelas,,,macam orang kaya2....hahahahah

gadisBunga said...

haa...biasanya dilema bila jadi mcm ni la. kalau oeg kedekut ilmu dgn kita, perlu ke kita kedekut ilmu jugak dgn dia? huhu~

h4ni3 said...

kalau kita nak ajar, orang tu pun tekun nak blaja, ok lagi..
kalau dapat jenis yg takmo blaja? haihhh.. makan hati!

eh, sikalang suda pangkat manager meh? hehe

norh said...

*Nasriq

kita kena curi2 lepas ni.. :P

norh said...

*IM

dah belajar dgn IM pun, kat blog IM.. :)

norh said...

*Ann Huda

InsyaAllah
Amin

norh said...

*So Shy Lady

tak nak jadi org yg rugi.. :)

norh said...

*Uncle

ala uncle.. tak sekaya uncle lagi ni..yang boleh ngopi kat mana2 sesuka hati..ha ha ha

norh said...

*GB

kalau rasa tak ikhlas, tak payah share..he hehe

norh said...

*h4ni3

rotan kat sebelah saya k..he hehe, sy ni cikgu yg garang.. :P

still asst..not yet a manager :p, but tak suka perkataan incumbent dlm JD saya..hu hu hu