bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, July 7, 2011

ladang anggur tasik beris



kawan-kawan sekalian, terimalah enrty ni seadanya... jamu gambaq sudah no ... kekeringan idea la nak tulis panjang2... :p 


signboard kat nak masuk kawasan ni, tepi jalan besar...

kawasan parking yang luas berdepan pintu masuk ni...



me, mate and mate's bff (merangkap my assistant)




dilarang memetik ye..merata2 peringatan ni...

petik tak boleh tapi boleh ngap!.. he he he
takdelah, hanya aksi sahaja ye..nak rasa, boleh beli kat gerai kat depan ...


luas jugak ladang ni..




hibrid ke apa ntah..campuran purple dgn hijau..

yang ni segugus hijau, segugus purple...



segugus anggur

bergugus2 anggur...











karipap sebiji singgit...

panas weh makan waktu ni..better pegi petang sikit..

air anggur purple dgn anggur hijau...

nun di hujung sana tu, empangan beris...




11 comments:

bujal X said...

rasa dia macamana?

Daddy Ziyyad said...

dia ada buat wine sekali ke kat sana? sebab selalu vineyard ni mmg ada buat perusahaan wine..

cantik..Insha Allah saya pun nak ke sana..

sha a.s said...

ya Allah...gemok2 anggur dia...geramnyerrr....

gedek! said...

uncle makan anggor macam raja rome... pegang pada tangkai, kemudian gigit sebijik sebijik.....

Erani Zuhran Mohd Nor said...

tak dapat petik anggur, petik karipap pun ok dah tu.. satu singgit! fuhhh....
Final wish: GOOD LUCK, gambatte kudasai (ckp org Jepun)

norh said...

*bujal

sedap tapi tak semanis anggur import..

norh said...

*Daddy Ziyyad

tak perasan pulak..tapi produk lain berasaskan anggur ada la..jem dgn jus..

norh said...

*sha

tapi yang dijual tu, tak la besar2 sangat pun..

norh said...

*gedek

Uncle kan memang KING.. he he

norh said...

*kak era

apa kata kak era p jual karipap kat sana 9 kupang dah la..murah sikit..he he
thanks for the wish..
dok teka2 gak ni apa la nak jadi minggu depan ni..

Cik Syeeda Sobbihi said...

klu nak masuk, boleh walk in camtu je ke?? kna bayaq dak?