bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, August 13, 2011

bulan penuh rahmat

walaupun hari ni tak keja, tapi geram betul la asyik dok teringat pasal hal keja ni..tapi memang tak dinafikan la, lagi tak settle hal2 yang penting ni, kepala otak asyik dok teringat2 ja.. kalau la ada button off, dah lama aku guna waktu hujung minggu ni.. 

pastu tambah pulak dok terngiang2 dengan perangai orang yang membuatkan aku nak muntah.. kalau bukan bulan puasa, mau gak la aku gaduh., lepas gaduh boleh minum air, cool sikit... tapi memandangkan bulan puasa dan yang paling penting, aku dah tau, gaduh dengan orang macam tu memang tak ada guna, so, tak payah gaduh la... 

lebih baik doa pada Allah di bulan penuh rahmat ni, aku mohon Allah mudahkan aku menjalankan tanggunggjawab aku...tanggungjawab itu kan amanah..tanggunggjawab kerja itu kan ibadah..kita dapat pahala bila menjaga tanggunggjawab kita.... 

kalau ada kesukaran, Allah nak bagi pahala lebih pada kita kan.. :)
moga Allah buka pintu hati orang yang berkenaan untuk muhasabah diri dan lebih menghormati orang lain...Amin

6 comments:

Tukang Karut said...

insin ni aku ke penang... huhu... ada tempat berbuka yang best ke?

Eda said...

sabo yea...meh2 join contest raya kat blog eda..hehe

Rozali said...

Assalamualaikum Norh

bulan yg dimakbulkan doa oleh Allah

langkah yg baik norh buat

Wassalam

Ann Huda (Ate) said...

Alhamdulillah Allah masih kurniakan kesabaran buat norh di bulan Ramadhan ni:) (Kalau tidak jenuh pulak nak mengganti puasa pasal muntah stress...hahaha)

h4ni3 said...

jangan gaduh dulu, buat kering air liur jer
tunggu raya yer.. hehe :D

Cik Ina Do do Cheng said...

nak buat cam mana norh kita ni sabar, orang lain je yang kekadang mencabar kesabaran kita.