bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, August 11, 2011

sabar = X

hari yang panasssss
sakit kepala...semua ada :(
hishhh...kalau la sebulan ni boleh cuti, moga puasa boleh lebih sempurna agaknya...

aku rasa bukan la aku ni cerewet tapi rasanya apa2 yang aku tak puas hati tu, orang lain yang seangkatan jawatan dengan aku pun tak akan puas hati jugak..kalau dah ada date line , takkan tunggu last minute baru nak bagi kot.. boleh plak dok selamba2 relax buat endah tak endah...

hangpa ingat aku nak terjun laut sekali dengan hangpa ka? kalau masing2 buat keja masing2, tak perlu nak kompang sana sini salahkan orang lain...
marah aku dok complaint keja hangpa..habih, dah keja aku review keja hangpa semua..kena la complaint, kalau dak, orang kata aku tak buat keja la pulak..

hello, bukan aku tak pernah buat keja shopfloor ok..keja apa sekalipun, hatta sebagai cleaner sekalipun tapi kena la bertanggungjawab atas keja tu...teringat dulu first day aku keja, appointed as  a microbiologist tapi first week tu keja aku cuma cuci reusable plate...yang sepatutnya cleaner buat...tapi dah gaji aku dibayar, buat ja la keja yang orang suruh buat tu.. dan ada sorang makcik cleaner kat tempat keja aku ni,  pandai ja pun buat keja, tau tanggungjawab dia..awat la orang2 lain yang claim kata bijak tapi buat keja, tak nampak bijak pun...

dan la ni aku keja review keja hangpa, aku buat la betul2, pasai pa aku nak main2 pulak...benda yang tak betul, memang tanggungjawab aku betulkan..yang hangpa tak mau nak ikut prosedur tu sapa suruh? lepaih tu dok cakap banyak pulak..waktu orang mai audit, tau pulak takut nak berdepan dengan auditor...

tapi takpa, hangpa nak enjoy lama mana sangat kan.. bukannya orang2 atasan nun jauh di sana tu nak biaq lama2 kan... bukan la company ni hangpa yang punya, nak buat sesuka hati..kalau tak mau beringat dari la, ikut suka hangpa la.. tapi ingatla, ada ubi ada batas, ada hari hangpa dibalas...




5 comments:

Tukang Karut said...

blog ni ada malware la... hati2... sila lakukan pembersihan... betul... ini serius...

Erani Zuhran Mohd Nor said...

wah...wah... marahnya dia... patut marah dari awal lagi la.

Matahari said...

grrrr...
takutnye...
tambahkan lagi kuasa sabar awak.
biasalah tu kalo keje ngan manusia yg tak tahu tanggungjawab. kasi basuh itu olang pakai klorok bleach muahaha. then kalo xcuci2 jugak
kasi buang kelija itu olang...kejam tak? xde lah kejam sgt pun drp itu olang dok menyusahkan kelija olang lain :)
*opss! awak jgn buat betul2 tau.

Asrul "iLham" Sany said...

agak2 dah bertukar jadi hulk tak?

;D

gadisBunga said...

kdg2 kene marah jugak...