bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, October 27, 2011

KRABI: II

sambungan dari sini;

Masuk ja bilik, aku happy sangat tengok bilik ni..hey, datang nak jalan2 ke or nak dok tidur dalam bilik hotel? bukan apa, aku tak pernah dok hotel cantik macam ni lagi..dibandingkan dengan harganya, RM 120 semalam, tu yang buat aku happy tu..kalau kat malaysia kan tak dapat harga ni..apa lagi, sesi fotografi la.. sesetengah aksi tak boleh publish kat sini..ha ha..

actually aku book bilik melalui agoda.com.. sebab tu dapat harga diskaun.. seperti mana2 tempat yang aku pegi jalan2, aku still book dulu hotel, belum berani redah lagi..he he he
jom layan gambar;


 cute & creative

 aku suka dekor bilik..tilam diletak terus atas pangkin papan... elegan tapi santai..



 hajat nak berendam tapi sampai balik pun tak menyempat...

 peralatan stainless steel..aim satu set letak kat umah...

selamat menikmati secawan kopi di sini...

 muka puas hati.. :)

 nama resort



selepas berehat after perjalanan yang jauh, kami turun cari dinner..tujuan lain adalah untuk cari pakej untuk esok hari.. area yang kami dok tu, tak nampak restoran muslim, kena berjalan sikit..

dalam dok menapak tu, pakcik tuk tuk tu memanggil kami..senario biasa pakcik tuk tuk memanggil2 pelancong..mintak pakcik hantarkan kami ke restora halal..then, dia bawa kami pi restoran chaba..rm 2 sorang..boleh naik lebih dari  4  orang utk tuk2 yang jenis motosikal ni..tapi rasa seriau gak la, macam tak stabil ja naik ramai2 ni..

sampai kat kedai2 kat aonang tu, kami jalan2 cari pakej aktiviti dulu sebelum masuk restoran... bersepah2 travel agent yang sediakan pakej2 aktiviti..macam2 ada, nak pulau, hutan, gajah, water rafting, spa, urut..pilih la..sesapa yang nak enjoy cuti kat sini, sila bawa duit lebih untuk aktivti2 kat sini ye..

kami pilih 2 aktiviti;
1. phi phi island, RM80 sorang, beserta snorkeling
2. 4 island, RM 70 sorang, beserta snorkeling

yang penting kena pandai tawar menawar ye kawan2 sekalian...
sebelum aku lupa, tukar siap2 duit kat hatyai or padang besar..kat aonang ni, rate mahal sikit, rugi..



suasana kat pesisir aonang


dinner at Chaba Restaurant;

 buku menu


 suasana dalam restoran



 dok tengok orang review dalam internet, akhirnya jumpak gak phad thai ni..RM9.50, harga kat RESTORAN ni.. esok confirm dinner kat tempat lain.. :P


 udang goreng tepung.. RM12..berbaloi untuk 4 orang..


kipas

 siling.. motif ambik gambar kipas dan siling??


 tak masuk pun tengok apa yang ada kat dalam tu..




 area dekat resort..tak ingat nama resort ni..nampak lawa sangat.. sesiapa nak mai sini, boleh cuba kot..

 balik resort jalan kaki ja...sambil memenuhkan memori kamera..he he he


 oit, tak mau balik lagi ka? esok nak pi jelajah pulau, sapa2 muntah atas bot, sapa yang malu? :P







 

bersambung...




19 comments:

whitecappuccino said...

Kelasss lah hotel utk RM120 tu..siap ada gajah putih atas katil :)

Eda Latiff said...

norh, gambar last tu yg sebelah norh tu cm kwn saya la...nama dia hafizah ke?..

MasZuber said...

ohh bestnye...

saya akan refer entry nie, bulan 12 nanti nak ke sana. :-)

tq for sharing! nanti sambung tau entry2 krabi nie. i likeeee!

Tukang Karut said...

macam best...

Daddylicious said...

seronoknya...

Dalila Hamid said...

seronoknya cuti2.... dela x pernah sampai sana lagi...

norh said...

*WC

tidoq lena tau..he he

norh said...

*Eda

yup..nama dia hafizah.. coursemate ke schoolmate?

norh said...

*MasZuber

saya lagi jeles kamu kamu ke korea..
doakan saya kuat semangat utk update entry.. he he

norh said...

*TK

memang best..sesuai utk kamu pegi honeymoon.. :)

norh said...

*Daddylicious

:)

norh said...

*Dalila

cuti tak pernah tak seronok..he he

Eda Latiff said...

waaa...keciknye dunia...hostelmate dulu...kem salam eh kat dia..lm dh x jpe tu..pas abis skolah terus x jpe..sib baik de fb je..huhu

Tukang Karut said...

eda & Norh: hafizah tu ex ASBKJ ke?

Cik Ina Do Do Cheng said...

tempat penginapan-resort tu cantik, rega makanan berbaloi. his geram.

Ann Huda (Ate) said...

Jom cik Ina kita ke Krabi :). Teringat kat sorang kawan pi Krabi bulan madu...

elis said...

salam,

hotel aree tara strict x policy dia..maksud akak blh ke klo amik satu bilik tapi nk sumbat sampai 4 org? nk gi sana next year n klo blh nk dok berempat dlm satu bilik jer...hehehe

hafizah said...

Next time kita p memancing sotong kt Krabi pulak..mcm best aje..aritu xsempt try...

mamaNoriz said...

oh sorry..

baru nmpak harga pakej tu...

murah gak kan...

dpt lak hotel best...

untung awak!