bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, June 25, 2011

today


WHAT A LAZY SATURDAY...



Monday, June 20, 2011

seriastana@redang

sampai jua ku ke redang tahun ni  :) .. memang sangat sesuai untuk menghilangkan tekanan.. seperti ada yang tak mau pulang dari redang ni..selama dok kat sini, masa berlalu cepat ja..tapi sangat menenangkan dan sangat natural.. just love Redang... 

jeti merang..sebelum ni, naik ikut jeti shahbandar ke redang.. 

ketibaan.. :) 

langkah terhenti di redang..


depan chalet.. 

parkir bot? 

bot untuk ke snorkeling ..

pagi di redang... 

bertemankan ikan2..


Hotel Seri Pasific..maybe next time..


missing this moments..


chalet.. 

Restoran Seri Mayang
tetamu yang menghuni chalet akan makan kat sini, tak sekali dengan penghuni standard room, so, agak private gak la kiranya..makan dengan penuh ketenangan dan kenikmatan.. :)


hari pertama, hujan waktu petang..

jernih menghijau-biru..

Sunday, June 19, 2011

quote of the day






*quote from google

Friday, June 17, 2011

@redang















Thursday, June 9, 2011

let fear be out of our way

dah 11 malam tapi masih tak tidur..tadi waktu kat ofis, macam dah tak larat sangat, nak balik tidur ja.. hari ni monthly presentation part II, azam nak dok diam, tak mau bukak mulut..tapi tak berupaya la..dalam dok letih2 ni, ada hati lagi dok membebel2..haishhh...rasa nak ubah gak tabiat 'baru' ni tapi satgi ada orang akan buat ayat power pulak kalau aku tak mengeluarkan 'kenyataan2' :P

semalam aku hanya berjaya keluar dari kl pukul 9 malam, training abih kul 4 ptg.. ngeri betul la dok kl ni (mana mungkin aku nak hantar resume aku ke kl..hmmmm).. sampai sp pukul 2.15 pagi..driving alone (upgrade keberanian jugak la)..sebelum ni pernah gak drive malam & sampai pagi tapi dengan mak..kali ni sorang2.. let fear be out of our way...ho ho ho..berani la sangat..
menggigih la nak balik jugak; 4 hari dah dok kl, missing my bed and blanket... 
berhenti kat tapah kul 11.30 mlm, ramai gak orang..macam siang hari pulak..

2 hari ni kena siapkan dan update yang mana2 patut..siang tadi tak sempat pun nak jengah blog kawan2..esok pun nampaknya tak sempat lagi, banyak docs tak clear lagi.. 

lusa pun tak sempat..lepas lusa pun tak sempat lagi..lepas lepas lusa pun tak sempat...sebab? 

SAYA BERCUTI...... 
YES!!!!! 
:))
masa untuk RELAX...


Saturday, June 4, 2011

tuntutan

selamat berhujung minggu kawan2 semua...
tuntutan tugas + keperluan diri dan sosial alam nyata membuatkan saya tak sempat nak jalan2 ke blog kawan2...
adakah masa berjalan bertambah cepat sekarang atau saya yang lambat buat keja ni??
hmmmmm...

agenda saat akhir jugak ni; esok mahu berangkat ke ibu negara untuk software validation training.. 3 hari nak serap ilmu baru...

hopefully senang paham dan ilmu ni tak hilang (kalau tak nak ilmu hilang, kena apply kan.. **boss, not this year ok!!**)..

mintak2 highway tak jam esok..mahu memandu dengan hati yang tenang...
tapi malam semalam jam kan! uhuksss....

Friday, June 3, 2011

believe


Wednesday, June 1, 2011

preskripsi










love the job...
not the politics... 

it was yesterday;
again and again...

me;
to maintain as is

continuous improvement?
FORGET IT...