bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, November 27, 2011

Salam Maalhijrah

Salam Maalhijrah 1433
Semoga tahun baru hijrah memberi harapan yang baru untuk kita berubah ke arah yang lebih baik...

apa khabar kawan2 semua?
enjoy cuti 3 hari ya..

dah lama rasanya tak update blog & tak reply komen2..

sebab;

satu, laptop masih tak ok..hard disk kong..tapi tengah mintak depa retrieve gambar2..ada dua tiga trip aku tak sempat back up..hu hu

dua, sedih sebab laptop tak ok plus RM yang melayang2 ni..

tiga, harga servis keta pun boleh tahan jugak kali ni.. (apa kaitan dengan tak update blog..jiwa tertekan mungkin..)

empat, sibuk melayan permintaan orang2 kat ofis..

lima, keta tak sihat, laptop tak sihat, tuan laptop pun turut tak sihat..demam panas last week..cun2 ja kena hari ahad, satu hari tak bangun..hari isnin paksa diri gak pi keja...sayu hati aku bila mak aku buat ayat, tak payah la buat keja teruk2 sangat...nak buat macam mana, amanah..kesian pulak kat team aku kalau aku tak masuk keja hari tu.. sampai la ni pun badan tak berapa sedap..

tambah lagi, penat sangat bila balik dari keja semenjak dua menjak ni..banyak benda yang aku belajar sejak2 ditinggalkan bos ni..ada la keputusan2 yang aku buat yang aku tak pasti dia setuju ke tak .. la la la la la
hari2 aku hitung, lagi dua minggu weh aku tunggu dia balik.. pastu nak submit leave form.. :P






Saturday, November 12, 2011

workshop


laptop masuk workshop
keta masuk workshop
nak fikir apa lagi
redha ja lah..

melangkahlah ke midvalley dengan tenang hati
sama ada untuk timba ilmu atau shopping

:)


 


Thursday, November 10, 2011

#15

* buka hati, lapangkan dada..
* nampak lembut tapi berbisa..
* pandang dan fikir dari sisi yang lain..ya, ia berbeza..
* yakin pada kekuatan doa..

current habit

step in work station
turn on the pc
guessing;
CHALLENGE OF THE DAY...








p/s: sapa percaya aku tengah senyum sekarang? :P

Wednesday, November 9, 2011

tak terjangka!!

cabaran 8 minggu: #14

tak terjangka!!

anak buah kepada bos aku punya bos (paham kah?) dari headquarters turun and will be here for a month.. rasanya aku dah cukup sibuk dengan tugas cover keja bos..ikut mana nak selit schedule dengan orang ni pulak? Next week, training di kl 3 hari, urgent matters to be settled by this week..after next week, ada presentation utk global head quality and orang besar2..tapi tak sure lagi aku yg kena bagi..bos pesan kat aku dulu..tapi kalau ada orang nak buat, dipersilakanlah :P 

rasa nak pengsan kejap.. too much noh on job training session kali ni, waktu aku ditinggalkan bos...huuwaaaa

maximize ur energy please..toksah dok mengada nak layan jiwa kacau..actually nak nangis sebab the other side of my life..but as usual nothing change dengan menangis kan..esok2 bos balik, baru la hang layan jiwa kacau tu..

la ni layan la orang2 global2 ni dulu..sat2 dari dept nu, sat2 dari dept ni..depa takpa la sorang jaga satu benda.. kat sini, sorang jaga semua benda, all rounder..aku dah bagi yg terbaik dah ni.. paham2 sendiri la tahap efisien lagu mana kalau sorang nak buat semua benda..organisasi yang besar ka or organisasi yang kecil ka, kalau prosedur kena standard, nak potong step yang mana satu pulak kan!..

satu benda yg aku tak syok adalah pi meeting, malas la nak meeting dengan depa2, semua2 tu kan title manager.. tapi kalau org paling besar pun dok argue dgn aku, dan aku confirm aku yang betul, then nasib la ter'bertikam' lidah di situ..

hasihhh..sorry la, tak leh nak sopan2 walaupun visitor ada.. ho ho ho..hari pertama dia di sini, dah saksikan bunga2 fight aku..
well boss, sorry la, takleh tahan la kalau orang dok tuduh2 benda yang tak betul ni..

session after session aku kena ngadap orang tu..

dalam kepala memikir macam2 dah ni..

sebulan dengan penilaiannya?
panjang mana la gamaknya report untuk bos dia nanti?
aku nak dapat bos baru pulak ke tahun depan?
actual picture dari orang2 atasan?

errrkkkk

Monday, November 7, 2011

ingin ku tulis...

ingin menulis,
ingin meluahkan,
tapi tak feel bila guna lappy orang lain,
nak BW pun tak brapa best..

enjoy cuti kalian ya... :)

Saturday, November 5, 2011

Salam Aidiladha

Salam Aidiladha kawan2..


*pengorbanan
*kesabaran
*kekuatan



terasa sangat relevan pada diri sekarang ini...


hanya padaNya ku mohon petunjuk dan pertolongan...








Being Thankful
A blind boy sat on the steps of a building with a hat by his feet. He held up a sign which said: “I am blind, please help.”
There were only a few coins in the hat. A man was walking by. He took a few coins from his pocket and dropped them into the hat. He then took the sign, turned it around, and wrote some words. He put the sign back so that ev...eryone who walked by would see the new words. Soon the hat began to fill up. A lot more people were giving money to the blind boy. That afternoon the man who had changed the sign came to see how things were. The boy recognized his footsteps and asked, “Were you the one who changed my sign this morning? What did you write?”
The man said, “I only wrote the truth. I said what you said but in a different way. I wrote: “Today is a beautiful day but I cannot see it.”
Both signs told people that the boy was blind. But the first sign simply said the boy was blind. The second sign told people that they were so lucky that they were not blind.
Should we be surprised that the second sign was more effective?

Moral: Be thankful for what you have…Be creative. Be innovative. Think differently and positively. When life gives you a 100 reasons to cry, show life that you have 1000 reasons to smile. Face your past without regret. Handle your present with confidence. Prepare for the future without fear. Keep the faith and drop the fear. The most beautiful thing is to see a person smiling… And even more beautiful, knows that you are the reason behind it!

Tuesday, November 1, 2011

cabaran 8 minggu: #9

#9

# nak pikir, nak buat keputusan, nak prepare itu, nak prepare ini, email itu, email ini... terasa antibodi dah lemah la, nak demam..
# 'rindu' boss...hu hu..lambat lagi dia nak balik..
# missing sesi gossip pukul 10 pagi dengan geng, terpaksa diganti dengan mesyorat.. best bangat dapat bermesyorat... 










p/s: tiada entry baru, tak BW sebab laptop kong, ni pinjam housemate punya.. hu hu