bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, December 29, 2011

belum puas di sini

Wednesday, December 28, 2011

original

mood yang masih belum hilang...

How beautiful it is to do nothing, and then to rest afterward. 
-Spanish proverb-





Tuesday, December 27, 2011

hi..

bila lah mood nak update blog ni nak mai? :P


ambik feel dulu sat.. :)



Friday, December 16, 2011

bermimpikah?

errkkk..
macam mana nak mula entry ni entah
hari ni mood memang tak tau nak cakap lagu mana
kejutan besar hari ni..
aku bakal dapat bos baru..
hu hu hu
tak pernah terpikir langsung pasal ni..

dah la penat sebelum ni tak hilang lagi
dapat pulak dah cerita baru

next week dia dah ada di sini
aku tak leh welcome dia
aku dah dapat cuti 4 hari next week..
bos tanya aku tadi, tak mau sambung terus lagi ka..
ohh sayang cuti la..
boleh gak bawak pi berjalan mana2 tahun depan.. :P
 
actually dia dah dok dengan kami sebulan hari tu,
yang aku pernah cerita sebelum ni, anak buah kepada bos aku punya bos..
memang la aku dah kenal dia, sebab masa bos takdak hari tu, dia jadi advisor..
tapi confirm la tak sama antara menjadi seorang advisor dan menjadi seorang bos..

rupanya sebulan dia kat sini, ni lah hasil report dia..hu hu

macam mana nak adapt dengan bos baru ni?
bos sekarang ni aku dah tau perangai lagu mana..
aku merajuk or gaduh2 pun, pastu ok balik..

bos baru, macam mana aku nak buat perangai?
macam mana aku nak merajuk?
aku susah hati ni, risau pasal cuti, 
agak2 dia senang nak luluskan cuti tak?
sudah la dia lelaki..
sudah la dia ekspatriat..
jenuh aku nak speaking hari2 dengan dia ni.. 
ada yang nak tergeliat lidah lepas ni..hu hu

year ahead?..aku tak tau lagi apa nak jadi..
eh..jangankan kata tahun,... minggu depan? bulan depan?..tak tau lagi apa yang nak jadi..

bos nak sangat aku expose diri..hah, terover expose sampai jadi macam ni la pulak..
sebenarnya, aku masih tak dapat terima kenyataan...hu hu hu hu






Wednesday, December 14, 2011

situasi yang sama

sakit belakang dua tiga menjak ni, tanda stress..
minggu ni lagi sibuk, buatkan taraf stress aku lebih..
nak bukak blog, tertera "blog has been removed"...kenapa rasa stress jugak? :P

badly need a break...

Tuesday, December 13, 2011

beza

aku dan dia, individu yang berbeza,
biarlah perbezaan ini jadikan aku individu yang lebih bijak...

Sunday, December 11, 2011

reward

kelmarin (sabtu), orang kay el cakap semalam;
aku bagi reward kat diri sendiri..sempena berjaya lepasi 'acara lari berhalangan'..ha ha ha

mula2 aku cari barang tu kat sp minggu lepas tapi tak jumpa ..
terpikir gak, maybe bukan masa untuk aku beli lagi..
tapi hati dok tak tenteram la..padahal poket sendiri gak nak kosong ni..
tak boleh jadi ni, drive sorang2 pi jusco seberang prai, tak jumpa gak, drive lagi pi sunway carnival, pun tak jumpak..

ohh..memang bukan rezki untuk reward diri..tapi masih tak berputus asa..target lagi satu tempat yang baru aku nampak masa on the way to sunway carnival tadi dan aku pikir tempat ni memang akan jadi tempat terakhir aku pi..kalau tak ada, mean bukan nasib aku nak punyai barang ni lah..

la ni, puaih hati..tak mau ingat rm yang terbang..
cuma dok ingat nak menerai barang baru ni ja..he hehe

dua minggu lepaih, kak aku ajak pi bercuti minggu depan..aku ni apa lagi, macam orang mengantuk disorongkan tilam yang empuk la jawabnya...muahhahaha



p/s: motif happy dengan reward yang kena keluar duit sendiri??

Thursday, December 8, 2011

tamat sudah...

Alhamdulillah..
esok ada lagi satu hari sebelum tamatnya perlantikan aku sebagai pemangku ketua jabatan kualiti jaminan dan kualiti mutu.. patutnya bos akan masuk isnin ni tapi kalau tak masuk lagi, tak tau lah, ni yang nak rasa sedih ni.. aku dah set minda yang aku akan merdeka minggu depan.. 

tak sabaq aku nak serah balik tugas ke dia tapi rasa2 aku dia kena ambik masa untuk catch up revolusi improvement yang telah berlaku..ha ha ha.. boleh eh cakap ke bos lagu tu..tapi betul la.. dulu lain sekarang lain..depa paksa aku buat perubahan, takkan aku kata tak mau buat..sat lagi, nama bos aku jugak yang tak ok, tak pandai ajar anak buah.. almaklum lah aku yang di bawah ni menurut arahan ja.. apakan daya, kalau dah email semua nya cc ke tuan2 director..

sangat la banyak pengalaman dalam masa 8 minggu ni sampai menjejaskan aktiviti blogging aku..macam  mana aku nak kaya dengan duit nuffnang lagu ni? ha ha..gila ka apa berangan nak kaya dgn duit nuffnang..entry pun tak dak..

aku cuma tinggai 2 dokumen kat bos untuk dia sign..satu SOP yang memang aku nak dia approve dan satu lagi borang cuti aku..kalau tak approve cuti aku, sah sah aku akan merajuk dgn dia... :P

walaupun 'payung' aku dah balik, aku tak dapat nak pasti reaksi dia nanti..ikutla, aku terima ja..langkah kanan pun kena, langkah kiri pun aku kena..

selama ditinggalkan ni, boleh la jugak buat kesimpulan, kalau kita banyak keja or banyak perubahan yang nak dibuat tapi kita minat nak buat, memang enjoy walaupun penat..cuma kalau bab menghadap perangai org yg pelik2 tak ketahuan hala tu yg buat aku stress..haishhh...bab yang satu ni memang aku kena banyak belajaq lagi la..

apa2 pun, semua ni aku hadapi demi pesakit2 yang terpaksa jadikan ubat sebagai satu keperluan hidup depa...huh..tetiba pulak... :P