bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Tuesday, January 10, 2012

Ain di Pulau Sayak

ni bukan pantai di krabi lagi na..ni pantai dekat2 rumah aku ja..takdak la dekat sangat, 20 minit lebih kurang dari umah mak aku..PULAU SAYAK...  terkenal dengan mee udang.. sepinggan RM8.. masa pi baru ni, ramai betul orang, last day orang bercuti sebelum start sekolah...


kali ni up sikit..sebelum ni udang 3 ekor ja..



tak sempat nak tunggu matahari terbenam


hi..nama saya Ain Sofea.. saya belum boleh bercakap..
nak bagi petua apa eh dekat saya?



agak2 siapa membuli siapa? he he




6 comments:

whitecappuccino said...

tak penah makan mee udang (jgn heran k)..nampak sedap jer.

fatt said...

3ekor udang = RM8??? hui mahal..*nanges*

kat kuala sepetang (bkn kedah mak teh ye), ada kedai lain yg kasik dlm 10ekor. bleh pilih nak udang laut atau udang ternak. once a while jgk pegi, tp skrg ni dah jarang2.

bdk kicik yg takleh ckp tu umor dah berapa tahun?

norh said...

*WC

errmmmm *terheran gak..he he*
yang ni memang sedap.. ada gak kedai lain tapi tak brapa bagi saya..


*fatt

sekarang ni dah jadi 4 ekor..
biasa la..kalau rm8 pun ramai org, takkan dia nak turunkan rm4 pulak ye..barang2 kan semua mahal2 sekarang *alasan2 yg saya assume..he he*

ha ah.. dah lama teringin nak try mee udang yg kat kuala sepetang tu tapi hajat tak kesampaian lagi la..
jommm.. :)

budak tu dah umur 2 thn lebih ye.. tapi dia paham la apa yg kita cakap..dan dia cuma reti cakap 'mama' & 'tak mau'..

Ros said...

Salam Norh,

Ok lah sepinggan Rm8 ada 4 ekor udang lagi tu...kalau kat tempat Kak Ros ..mee udang ni mesti Rm9 keatas...

noor said...

nmpk sgt menyelerakan lah mee udang tuh

Tukang Karut said...

ni yang rasa nak pi penang ni... awal bulan 2 ni turun penang...