bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, January 7, 2012

pasar malam khlong hang

lepas trip 4 island, kami merempit lagi.. konon2 ambik jalan nak ke krabi town, tapi terasa jauh sangat pulak.. dok pusing2 kampung depa..masuk simpang, keluaq simpang, kami singgah kat pasar malam khlong hang..mostly muslim kat pasar malam ni..banyak makanan halal, terus beli untuk dinner..kul 6 petang kami picnic kat tepi pantai aonang..

pastu jalan2 kat aonang nak cari t shirt i love krabi..jalan punya jalan, beli kat kedai yg semalam kami dah mai jugak..bai tu (orang pakistan) sampai kenai kami la sebab semalam dok tawaq beg waterproof dgn casing camera plus souvenir kat dia...

balik hotel...masa tuk pack barang ye.. esok pagi 6.30 pagi waktu thai dah nak bertolak ke hatyai...hu hu







satu sekupang, sekali ngap ja.. tapi sedap
apom balik saiz kecik yang ada banyak perisa..depend on topping..







 sila guna kayu untuk dirikan kedai..






 diperbuat dari pulut

 phad thai..dalam 150tb

10 comments:

Tukang Karut said...

sila roger aku bila nak pergi jalan jalan lain kali ye...

insan_marhaen said...

ciaq be liau...

atuk said...

Assalamualaikum Norh


tak ada t shirt untuk saya ke... he he

~SaL IjOu~ said...

comelnye apom tu~ ^^

Alin Marlini said...

norh..sedapnyer aiskrim tu

rosli said...

Norh,

Best....dapat tgk makanan mereka dan pemandangan mesti cantik kan

Lina Rahim said...

Comeynya apam balik tu...macam2 topping ada..eeeii..ni yang terasa nak g sana juga ni..

norh said...

*TK

bagi la cadangan..


*IM

alamak, dah guna google translate..tak dapat pun maksud apa..


*Atuk

Waalaikumussala atuk

atuk janji nak mai utara dulu, baru sy belikan satu; I heart Penang la..he he


*Sal

benda2 kat siam ni banyak yg comel2..


*Alin

habis dalam masa 5 minit..he he


*Rosli

buat benda2 adventure ni best..dan pulau2 kat sana, cantik2 belaka..satu tambahan pengalaman :)


*Lina

dah ada partner, lagi senang nak jalan, tak payah fikir banyak.. :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

tiba-tiba je akak kagum ngan pasar malam tu, mesra alam betul : ) semua makanan membuka selera.

T!a said...

Salam.. Nk tye.. Pasar mlm tu ade hari ape yea? Thanks...