bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, February 18, 2012

Phuket IV : ZOO

bila zaman nak habis edisi phuket ni ye.. :P
sambungan dari sini; phuket III




....dah namanya berjalan2 dengan anak2, haruslah aktiviti yang bersesuaian, takkan nak bawa budak2 ni ke pakej 4 island pulak..kang, susah nak menjawab soalan2 cepumas dari budak2 ni..
tiket masuk rm50..mahal gak kan.. tapi ada 3 show; monyet, buaya dan gajah.. bila dah tengok show ni semua, rasa berbaloi gak la dengan rm50.. ingat senang ke nak train binatang.. train manusia pun susah nak ikut apa yg kita suruh..ye tak?


layan gambar je la eh..



monyet tu sedang memperkenalkan diri


dia pergi sekolah.. jawapan dia bagi betul tau.. :P

 show gadai nyawa
macam aku pi obesi ja kalau dilihat pada penontonnya..





 masa ni dia baru pusing kepala dia dalam mulut buaya tu..
tapi kejap ja..

ni pun sama

 diberi makan sebelum mula show

 show gajah


 gimrama


 main bola

melukis

 cantik 
harga lukisan : TB300

 main muzik

main bola




























9 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Norh

saya suka baca pengalaman seperti ini, kerana saya belum pernah pergi lagi..

LYAfrina said...

main dgn buaya tu mnakutkan..

ieda said...

salam kenal dik ..

seronoknyee gi zoo phuket nie .. hurmm bilalahh boleh sampai ;)

rezeki said...

salam norh

soalan cepu mas ngeh,ngeh,ngeh

puas nanti nak menjawab hahaha

insan_marhaen said...

sekali buaya tu ngap....!??

Tukang Karut said...

erkkk... buaya vs buaya darat...

Cik Ina Do Do Cheng said...

bilalah akak dapat pegi sana. seronoknya, zoo kl pun akak tak sampai lagi : )

norh said...

*atuk

Waalaikumussalam

tq atuk.. lain org lain pengalamannya kan.. :)


*lyafrina

yg tengok pun berdebar2..


*ieda

kalau pergi dgn kengkawan, tak tahu la masuk ke tak zoo ni..he he


*rezeki

salam..

ha ha ha..soalan cepu mas, org2 yg terlebih mkn garam pun tak tau nak jawab pa..


*IM

kalau buaya tu ngap, mau ada yg tumpang pengsan di situ.. :P


*TK

buaya darat yg lebih dasyat kot eh??

*kak Ina

air asia dah murah kak..boleh la pegi..kalau sy kat penang ni, nak tambah kos ke kl pulak.. he he, sy pun tak jejak zoo negara lagi..

dekdaa said...

Me tak suka sgt animal show ni,
rasa kesian.. seriyus!
Kalau boleh biarlah mereka idup kat tempat asal mereka @ kalu nak jg populasi mereka, takyah la wat show.
Lama2 stress dorg.. eceh pandai je me berkata2 heheh.

*animal lover.. jangan perlakukan mereka sebegini*