bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, June 3, 2012

ACEH 9 : Pantai Lampuuk

meneruskan hari kedua di bumi Aceh, ke Pantai Lampuuk jom...

sesapa yang berminat nak dok kat homestay ni? 
kebanyakan mat saleh yang dok kat sini..

owner, bapak kawan abg yani

open air tu..he he

pondok utk rehat2 dan berkelah..

tak perlu naik bot ke pulau dah boleh main air yang jernih.. kalau kat pulau sabang, mesti lagi best..

rugi pulak tak spare baju lebih.. kalau tak, boleh mandi pantai ni..



mulanya tak plan pun nak lunch kat tepi pantai ni tapi memandangkan dah kul 2 lebih, so order je la kat sini.. yang bakar2 mcm kat bawah ni ja yg ada kat sini..

buah kelapa ni sangat banyak airnya..besar sungguh..tak larat nak abihkan..

sedapppp

fresh

nampak ja goreng kosong macam ni tapi kalau makan dgn sambal kat bawah ni...fuhhhhh..telan air liur kejap..


Alhamdulillah

kami singgah kat Masjid Rahmatullah berdekatan, yang merupakan masjid yg berdiri ketika dilanda tsunami.. sengaja dibiarkan sebahagian runtuhan kekal untuk peringatan kepada generasi akan datang...

foto2 yang dipamerkan kat dalam masjid..


kawasan Pantai Lampuuk sewaktu tsunami



kini



tersergam kukuh



































5 comments:

Tukang Karut said...

tetiba je aku rasa nak beli spycam... boleh letak kat toilet tu...

insan_marhaen said...

kamar mandi.. bunyinya macam romantik jer...

fatt said...

bila pegi ni norh? kalau tgk dlm gmbr hitam putih lepas tsunami tu nampak masjid tu je tengah2 kan...subhanallah

norh said...

Tk: apa kes pasang spy cam, direct skodeng kat atas tu aa...ha ha

Im: bahasa depa lembut ja kan...

Fatt: bulan 3 hr tu...tak rajin nak update blog skrg ni..he he

miloais milo said...

gambo pantai an laut - begitu menggamit hati...