bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, September 6, 2012

ACEH 11 : Mee Aceh


tadaaaa........
episod akhir..
he hehe..berzaman nak share pengalaman/gambar2 kat aceh...
sesapa yang tak pernah baca cerita aceh aku, sila rujuk label kat sebelah ni ya..



lepas melawat ujung sumatera, kami ke taman putra phang..ramai orang kat taman ni petang2, bersantai..kejap ja kami kat sini.. taman ni sempena kisah puteri pahang yang kahwin dengan org aceh..disebabkan tak mau puteri ni teringat sangat kat famili kat pahang, disediakanlah satu taman yang besaq utk dia berhibur..

taman putra phang


singgah sekejap kat kedai pakaian dalam wanita :P
helmet yang ditinggalkan kat atas motor..kalau kat malaysia?...
hmmmm selamat la kalau dok macam ni.. betui dak?



bergilir2 masuk dalam kedai pakaian dalam..ha ha..lelaki tak dibenarkan masuk dalam premis ni..

dinner kat kafe
since depa kat sini tak dak pusat hiburan, makanya, kafe2 macam ni banyakla..
mostly kafe kat sini dilengkapi dengan wifi..



murtabak aceh

mee aceh
actually mee aceh ada isi ketam..tapi disebabkan ketam dah abih, digantikan dengan sotong..


lepas dinner, balik hotel..
packing barang..lena tidoq..penat woo berjalan seharian...


pagi hari, kami shopping kat pasar aceh..takdak gambaq, sibuk dok shopping tak abeh2 :P
lepas tu, gerak ke rumah abg yani, terjumpa majlis kenduri kawen.. pasang signboard macam ni.. comel saja noh..he he

ni kawasan rumah abg yani..

kawasan penempatan baru selepas tsunami.. kawasan ni jauh dari pantai.. sewaktu tsunami 2004 tu, area berdekatan ni yang dijadikan tapak operasi untuk misi bantuan dari pihak luar..


cantik kannn.. Subhanallah

membanting tulang

antara my best shot *perasan sendiri* .. :)

memori tsunami.. sejarah tercipta untuk umat hadapan..






-tamat-

7 comments:

Zilla said...

norh, tak singgah di pulau weh?

Tukang Karut said...

kenapa lelaki tidak di benarkan memasuki kedai pakaian dalam? ini diskriminasi...

Lina Rahim said...

dah lama tak baca entry Acheh..dah tamat juga akhirnya..

norh said...

zilla: pulau weh tu tak disebut pulak..pulau sabang dengar katnya cantik..


TK: kamu nak pilih utk si suri ya?


Lina: ha ha ha..gila lama nak abihkan..

whitecappuccino said...

nampak tenang dan damai jer..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


JoyJay said...

Motor tu sewa macam mana, berapa rate