bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, September 16, 2012

FROM TAIPING WITH LOVE 2

mencungkil memori.. :p
aku melawat taiping awal april lalu..

taiping antara tempat yang dah lama aku teringin nak pi dan akhirnya sampai jugak aku kat sana (macam la jauh sangat penang dengan taiping)..dan sangat berbaloi berpeluang bersantai di daerah taiping.. just love the environment, the people, the weather...nyaman dan segar weh..

walaupun cuma berjalan2 kat dalam negeri, google pasal taiping ni adalah wajib..he he..dan dua hari kami di taiping padat dengan aktiviti..

mungkin dengan rakaman lensa aku kat bawah ni, teman2 dapat merasai bagaimana aku suka dok kat taiping ni.. :)




 taman tasik taiping..
hijau, 
hijau,

dan hijau..


mirror lake??

 cool beb...

 anda akan tenang dan damai di sini..

 blok kolonial 

pekan taiping





 restoran taugeh ayam?

 pasar awam..klasik dak?

 restoran doli.. a must try in taiping

berpusing2 gak la kami kat pekan ni..he he




 sedap dan servis yang bagus..
menu dan terpampang besar kat bahagian dapur depa..

waktu nak bayar, cashier boleh layan customer sambil dok memasak kat sebelah kaunter bayaran.. sangat efisien..he he


 mesti cuba...

terliuq sendiri masa buat entry ni..he he







InsyaAllah ada sambungan..

6 comments:

makchaq said...

Makchaq dok taiping dekat 3 tahun, selalu pi taman tasik Taiping sebab tempat tu cantik dan best. Koey tiew Doli tu tak pernah makan pun sebab bila ajak pakchaq kata tak sedap tak payah la... rupanya dia memang tak makan koey tiew masa tu... La ni baru pandai makan...

Daddy Ziyyad said...

taiping mmg best..nyaman kalau petang2 lepak kat lake tu....pegi tak makan mee udang kat kuala sepetang?

norh said...

Makchaq;

Seronok no boleh dok kat taiping.. Terjumpa org2 yg baik n friendly ja kat sana..kuewtiow tu wajib cuba la makchaq..kena dgn selera saya.



DZ;

Tasik tu sesuai sungguh utk melepak...mee udang mesti singgah..tunggu entry tu..

Tukang Karut said...

taiping memang cantik kan kan kan...

Cikgu Ma said...

dah lama x jalan2 tengok tempat org..kena cari asben la bawak jenjalan...hehe

norh said...

*TK

terasa dok obesi..he he


*Cikgu Ma

tak perlu tunggu asben utk berjalan2.. ;)