bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, September 29, 2012

mee udang kuala sepetang

turun dari bukit larut, kami makan tengahari kat restoran kat asam pedas kat jalan kamunting, restoran lauk kampung..dah ke sana agak lewat, banyak lauk yang dah abih..tapi lauk yang tinggal tu pun boleh tahan sedap gak....ramai lagi jugak orang walaupun dah pukul 2 lebih.. gambar? masing2 dah lapaq, tak dan ambik gambaq..

lepas check out, kami menghala ke kuala sepetang, nak pekena mee udang Mak Jah.. senang nak ke sini, sign board Mee Udang Mak Jah banyak, dari jauh lagi dah nampak, ikut je la sign board tu..

kedainya..

cucur udang yang sedap..hat ni kami perabih..

jenuh gak nak perabih, udang yang banyak..tapi kami kan baru menghadap nasi tengahari..perut masih penuh..

mintak kuewtiow goreng basah..tapi yang ni yang sampai..


pekan kuala sepetang




hutan bakau

kota ngah ibrahim

kami sampai sini dah tutup..tak sempat nak belajar sejarah ;P








sekian...cuti-cuti Taiping ;)

12 comments:

Uncle Lee said...

Hello Norh, I really enjoyed looking thru the well taken photographs here. And the food really looks sedap best! That udang noodles looks sooooo good!

Your pictures really brought back memories to me.....the last time I was here, stopped for lunch was wayyyy back in the early 80s'.
Used to pass thru here often too when on my business trips.

You a good photographer, Norh.
Have a nice weekend, and keep a song in your heart.
Lee.

whitecappuccino said...

sedapnya mee udang tu! mmng gmbr2 norh ambik cantik belaka.

Puan Simply Syeeda said...

Sedap ke mee udang mak jah tu?

Acik Erna said...

assalam norh..banyaknya udang..patut nama dia mee udang..kalau disini..paling bnayak jumpa udang 2 ekor kan

sudipVSsenduk said...

Kalau pergi mana2, suka tengok senibina lama...

Hei! Banyaknya udang, frest pulak tu...

nonie_afnie said...

kat sini portweld kan..a.k.a Kuala Sepetang..my kampung..sedap ke Mee Udang Mak Jah tu..selalu balik kg mesti ramai customer makan kat situ..especially orang luar dan rombongan..

Tukang Karut said...

selak udang baru nampak mee!

ANIM said...

lama tak pekena mee udang kuala sepetang..teringat2..

gadisBunga™ said...

sedap tak kueytiau tuh??

geram tgk udang. tapi kene cari ubat elergik dulu baru boleh makan...heheh!

Daddy Ziyyad said...

oooo..ada cucur udang eh? tak perasan pulak saya masa ke situ...

norh said...

*Uncle Lee

thank you... have a nice day :)


*WC

sedap..tapi saya lg suka mee udang pulau sayak.. ;)


*Syeeda

sedap..mesti cuba


*acik erna

memang banyak sampai tak larat nak kupas..


*sudipVSsenduk


klasik & sentimental ja kan dengan bangunan lama :)


*nonie

he he..biasala ..kan kalau kat tempat sendiri, kita bukan nak pi jenguk pun tempat tu..


*TK

he he..tau takpa..


*ANIM

nanti kalau datang sp, kena try mee udang pulau sayak na..


*GB

cuba cucur udang tu..best lahh



*DZ

cucur udang terbaik...he he

Amirul firefly said...

Mari belaljar sejarah Ngah Ibrahim http://www.kualasepetang.com/2012/10/mengenali-ngah-ibrahim-di-muzium-matang.html