bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Tuesday, October 2, 2012

Phuket VII : Panyee Island


part paling best ke phuket ni, adalah peluang ke perkampungan muslim di Pulau Panyee
ini first time aku pi kampung atas air
semua ada kat sini
restoran, sekolah, rumah, tempat shopping..
satu tempat yang aku rekemen kat hangpa semua kalau pi phuket ;)


kampung ayaq dari jauh



restoran

banyakkkkkknya pearl... murah plak tu..terasa rugi tak borong banyak hari tu..kualitinya pun bagus..






di celah2 kedai cenderahati, ada kedai minum gak tu..

jual barang depan rumah ja..cantik kan balkoni depa..


udang kering dengan gajus pedas..

di hujung jalan, ada sekolah..

padang atas air


waktu rehat

cool ja..waktu rehat boleh pi membeli..



hat ni paling sedap





lepas ronda2 di pulau ni, kami terus ke hatyai..bermalam semalam di hatyai dan shopping keesokan hari..
kali ketiga aku kat hatyai tahun 2011..he he
ada gak snap gambar kat hatyai tapi macam tak best ja pun nak publish..

pastu balik ke tanahair..

k, sekian entri phuket yang sungguh simple :P

3 comments:

Tukang Karut said...

lain kali rojer2 la...

makchaq said...

Phuket ni antara tempat yang makchaq teringin nak pi..

1. pasai dia laut.. makchaq kan orang laut.. jadi memang suka nak pi tempat ada laut dan pantai..

2. pasai makchaq rasa macam makanan tailan ni makchaq lalu makan (kalau pi negara orang putih takut rindu nasik pulak..)

Tapi tak sampai2 lagi..

gadisBunga™ said...

menarik gak phuket ni...ada kampung ayaq...ada pearls..

sunset lawa dak? :D