bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, December 30, 2012

Winter @ Beijng 10 : Wangfujing Street & Dinner Day 2

Wangfujing Street ni merupakan tempat shopping barangan branded..standard harga macam kat KLCC..
bila masuk ja mall depa, WOWWW...
banyaknya pilihan...
dan berkualiti tinggi..
terfikir gak, kenapa barangan Cina dikaitkan dengan kualiti yang rendah..
hmmmmm....



APPLE store terbesar..(dua tiga tahun sudah di Asia kalau tak silap)..

butik2

kobis yang menjadi hiasan kaki lima..


deretan barbekue..non-halal



sekali lagi..basikal di mana2..

bukan basikal cantik2 pun..

restoran kawan Valon..mestila kawan kan..dah berapa tahun dok bawa Muslim datang ke sini.. dan restoran ni antara restoran yang norh suka..

dekorasi yang cantik..

setiap ruang penuh..
selagi boleh muat meja..
jalan antara meja pun sempit..

dan tak boleh lupa cara pekerja depa bersihkan meja dan serve tetamu..
pung pang pung pang..sebab nak bagi servis yang cepat ;)

tak cukup lagi ni..





Alhamdulillah


14 comments:

kayrol said...

wah dah sampai beijing yer...jeles-jeles....

Anim2 said...

Kat m.sia ni norh, kalau kata brg made in china,memang pandang sebelah mata...

P/s suka part makan2 tu..

Henry Fox said...

dulu pegi taktau ape nama tempat ni sbb tu tak bgtau kat tour guide tu. ralat gak la sbbnya teringin sungguh nk makan buah2 cucuk salut air gula tu.

Wak Gelas™ said...

ammboii dh sampai beijing ye makk, wak pon dh sampey jugakk.. ahHKks

zino said...

semua gambar hari malam je..

whitecappuccino said...

kobis mcm bunga norh..tengok gambar pn rasa sejuk.

CiKPuaNLawA said...

salam....

cer bayang kan kalau kat Malaysia .. beskal ade di mana2... kompom Jln Tun Razak tak jem.. jalan beskal lak yg jem... hehe..

mekaseh singgah2 yee...

jarimanis said...

bila lihat hidangan atas meja tu..teringat masa trip 2010 dulu..ada kakak sorang ni minta cili potong letak kicap..lidah ore m'sia katanya..eheeh

4feet8 said...

oh.. sy nak pergi jugakk... kubis warna pepel..

dekdaa said...

Wah guide bawak korang jln mlm2.
Kami tak de le.. nak jln mlm2 kena byr extra so kami jln sendiri naik subway.
Guide nak gi wanfujing tp kami request tanak gi eheh.
Shopping apa norh?

Tukang Karut said...

suka lak aku tengok gambar yang ada lampu2 tu...

gadisBunga™ said...

jap!




*patah balik gambo atas...



kobis??

the malay male said...

rilek je org China naik beskal,rasanya budaya tu boleh bawak ke Malaysia tak? Huhu

norh said...

*dekdaa

kat sini tak sopping pun..sopping kat tempat lain..he he


*gb

serius..kobis :)


*tmm

depa siap pakai baju lawa2 walaupun basikal tak brapa nak lawa..takdak org kisah pun..