bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, February 26, 2012

Phuket V : Akuarium

semangat update blog makin merudum nampaknya..
cuma nak share gambar organisma akuatik..

Allah jadikan makhlukNya pelbagai..
dengan sistem yang lengkap untuk melengkapi yang lain juga...
 perbezaan pada insan, sekalipun cuma pada pendapat, 
adalah suatu perkara yang normal dan perlu diterima..











Monday, February 20, 2012

air mu mengalir


Airmu mengalir dari gunung jauh di sana
Jernih dan sejuknya sungguh indah dipandang mata
Kau tetap mengalir walau apa halangan tiba 
 
Tak berhenti henti hingga sampai di laut nanti
Masa juga kan berlalu tak menunggu kita
Gunakanlah sepenuhnya janganlah leka 
 
Kau tetap mengalir walau apa halangan tiba
Tak berhenti henti hingga sampai di laut nanti...

Sunday, February 19, 2012

rumah di bulan

dah hujung bulan february ya..
cepatnya tahun 2012 ni berlalu
personal matter; tak ada sangat yang best..
cuma ada beberapa insiden yang  aku rasa  nak pi dok jauh2 dari orang yang aku kenal..
yang aku tak paham kenapa depa nak tanya soalan yang aku pun tak tau nak jawab..
yang mana kalau keputusan di tangan aku, aku pun nak cepat kawen..
salah aku ka kalau aku tak ada jawapan?

pasal kerja; banyaaakkkkk sangat perubahan, .
didera secara mental... 
kena berdepan dengan orang yang lebih senior yang punya pelbagai karenah..
insiden2 sampai aku dok berfikir2 nak update resume.
aku ni jenis yang tak suka melompat2..  sebab tu aku tak update resume walaupun kengkawan dok suruh aku test market..
aku punya perangai; kalau tak nak serius..tak payah cuba..
tapi kalau cuba, memang aku akan serius sampai dapat keja baru.. :P

dan ada 'seseorang' selalu pesan pada my colleague;
"bercita2 lah untuk buat rumah di bulan.., dan kamu akan dapat rumah di bulan"

tapi 'seseorang' tu belum cakap lagi ayat tu dekat aku;
aku tunggu nak balas ja;
"I have not complete my steps on earth"



motif entry kali ni; 
aku malas nak masuk keja esok :P 
(ditambah dengan penat mandi air terjun siang tadi)..

Saturday, February 18, 2012

Phuket IV : ZOO

bila zaman nak habis edisi phuket ni ye.. :P
sambungan dari sini; phuket III




....dah namanya berjalan2 dengan anak2, haruslah aktiviti yang bersesuaian, takkan nak bawa budak2 ni ke pakej 4 island pulak..kang, susah nak menjawab soalan2 cepumas dari budak2 ni..
tiket masuk rm50..mahal gak kan.. tapi ada 3 show; monyet, buaya dan gajah.. bila dah tengok show ni semua, rasa berbaloi gak la dengan rm50.. ingat senang ke nak train binatang.. train manusia pun susah nak ikut apa yg kita suruh..ye tak?


layan gambar je la eh..



monyet tu sedang memperkenalkan diri


dia pergi sekolah.. jawapan dia bagi betul tau.. :P

 show gadai nyawa
macam aku pi obesi ja kalau dilihat pada penontonnya..





 masa ni dia baru pusing kepala dia dalam mulut buaya tu..
tapi kejap ja..

ni pun sama

 diberi makan sebelum mula show

 show gajah


 gimrama


 main bola

melukis

 cantik 
harga lukisan : TB300

 main muzik

main bola




























Thursday, February 16, 2012

best

hari ni ada perasaan best :)
disinari mentari petang
punch card pukul 6...

Tuesday, February 14, 2012

keringat

dari 8 pagi sampai 8 malam
hari-hari huru hara
*
*
*
*
*
*
corrective action?

 
update resume??


Monday, February 13, 2012

nasi sila


restoran nasi sila ni terletak kat kampung lahar kepar, penaga, dekat dengan pekan kepala batas.. walaupun umah mak aku dekat2 ni ja, tapi disebabkan mak aku jenis yang tak makan kat kedai luar, jadi aku tak pernah sampai di sini.. baru-baru ni, jiran aku kat sp ajak aku dgn housemate pi makan, baru la aku sampai di sini.. masakan ala kampung, memang ramai, kena beratur utk dapatkan lauk pauk..


kami ambik lauk dalam dulang dan makan kat area bersila..

kalau tak mau bersila, makan kat meja pun boleh..

bawal goreng panas..fuhhhh 

walaupun nampak macam ayam goreng biasa, tapi sedap..kalau sesapa mai sini, jangan lupa ambik ayam goreng ni..


kicap cap angsa.. dulu sampai sekarang.. :)


Sunday, February 12, 2012

bendang


jelapang padi seberang prai

sekarang ni, dah sampai masa mesin padi dok kat petak bendang

kebanyakan padi dah dituai..

masa aku sekolah rendah dulu,

belakang rumah aku adalah bendang tapi sekarang ni dah jadi taman perumahan

bendang tu memang tempat aku berkubang..

memori pacat lintah selut masih terpahat :)

nikmat tau! he he

aku ada satu harapan

nak snap gambar sawah padi berlatar belakangkan gunung jerai yang disinari suria pagi

namun buat masa ni, aku hanya rakamkan dengan mata sendiri,

belum sempat dengan kamera,

sebab aku selalu lambat dari rumah mak aku nak ke tempat keja.. :P

Saturday, February 11, 2012

tanah kelahiran



penang yang banyak tarikan


dulu2 masa aku kecik2, kereta boleh berhenti kat tengah tu..

dulu2 kalau kata hujung tahun nak pi round island, hati sangat berbunga2.. :)

Thursday, February 9, 2012

hilang

norh
sedang mencari
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
calon suami

mood blogging


*hilang dalam timbunan dokumen rutin / prosedur / projek yang aku dok review sekarang ni*

Sunday, February 5, 2012

apa yang penting?



     membawa cacing dari tanah ke sarang kerengga di atas dahan pohon kenanga..


apa yang penting?

semangat dan kerjasama

Thursday, February 2, 2012

orkid ibunda


orkid ibunda

nak harapkan si anakanda tanam orkid?

sampai ke sudah tak berbunga rasanya...




p/s: menghadap keja yang semakin menambah, buatkan mood blogging entah ke mana...