bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Monday, January 14, 2013

make over

merujuk pada entry semalam; stesen kerja


antara tekaan dari rakan2 sekalian adalah; tukar department & naik pangkat..

he he he
agaknya la kan..sapa la nak terima staff dari department QA masuk department depa? 
mesti orang QA adalah orang pertama yang depa vote out :p

naik pangkat untuk norh??
hmmmm..
dah bertahun di'propose' oleh bos..(boleh tara tu)...
tapi...tapi dan tapi..*diam itu lebih baik*

naik pangkat maksudnya bertambah pening kepala..
belum naik pangkat lagi, dah bertambah job scope setiap tahun..
kalau naik pangkat, macam mana nak ambik cuti berjalan2 makan angin pulak kan?..
dah la norh jenis yang kalau bercuti, terus lupa pasal kerja..

sebenarnya ada sedikit ubahsuai kat opis..
make over untuk menyemarakkan semangat staff QA.. :P
semarak la sangat..
setiap hari pun 'marak' jugak sekarang ni..
ada ja yang nak cari pasal..

tunggu minggu depan..
make over menjadi ke tak..
:)

14 comments:

Kakcik Nur said...

Dah dua kali kakcik tolak untik naik gred kerana enggan keluar dari KL... Entah ada harapan atau idak lagi selepas ini tak tahulah... Segalanya bergantung pada rezeki yang ditentukan Ilahi. :)

norh said...

ye la kakcik, orang yang dah famili, perlu ikir lagi banyak kalau kena pilihan yang macam ni kan..
Dia Maha Mengetahui apa yang terbaik buat kita :)

makchaq said...

Kakcik, kat tempat makchaq kalau kita tolak naik pangkat sebab tak mau pindah.. Depa pindahkan jugak kita, tapi tak naik pangkat.. Ramai jugak la yg kena..

norh said...

uihh makchaq, awat depa kejam macam tu..kalau paksa pindah, patutnya bagi la pangkat tu dengan elaun yg lagi lebih..

makchaq said...

Baguih tu Norh.. Nak semarakkan semangat.. Makchaq pum kena tiru ni.. La ni macam tak semangat nak kerja.. Nak pi kursus motivasi, rasa macam makchaq pun dah boleh jadi motivator, semua dah tau tapi kurang semangat....

makchaq said...

Pelik kan norh, tapi tu la hakikatnya....

norh said...

makchaq, kalau ikut hati, saya ni lagiiiii malaih nak pi keja..awat tak tau...tapi paksa gak la jadi rajin kat tempat keja..kalau tak rajin, sapa nak buat keja saya..hu hu
kalau buat malaih kat opis, nanti anak2 buah jadi malaih lagi pulak..lagi bertambah pening pulak..

norh said...

boleh request sendiri ka kursus motivasi tu?
kadang2 saya terlepaih cakap gak kat bos, tak dak semangat..satgi dia start la senyum sengih bagi kata2 semangat..he he

azieazah said...

Sekali dapat make-over tempat kerja memang best. Kasi fresh dan semangat baru!

Lina Rahim said...

best lah makeover office..baru ada semangat baru gitu..

the malay male said...

Kena rajin hias... Tak jemu mengadap meja hari hari

whitecappuccino said...

oooo..semoga semangat kerja lebih baik kan?

Fadilah Aziz said...

wah, make over rupanya..bersemangatla pasni ye

ANIM said...

kak pun kurang semangat masuk bilik tmpt kerja tu..dah dekat 4 tahun masih yg lama, asyik bilang takde duit je.....nasib baik semangat mgjr tak hilang