bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, January 24, 2013

Winter @ Beijing 14: Bird Nest Stadium

jom sambung photoblog Beijing :)

hari keempat..
awal pagi kami ke jewellery centre (katanya penyumbang waktu Olympic Beijing hari tu)..
kat sini pun ada kisah lucu jugak.. siapa2 yang ada pengalaman kat sini dan siapa2 yang bakal ada pengalaman di sini, senyumlah :)
pengajarannya; kat mana2 pun, dalam apa2 jua situasi, buat la timbang tara secara bijaksana ye..he he he


ini entrance jewellery centre tu

sembang2 sebelum dengar orang lain bersembang ;)

bird nest stadium berhadapan dengan centre tadi..


ambik gambar dari luar saja..ground pakej tak termasuk dgn tiket masuk ke dalam..
masa diberi sat saja..tak sempat nak masuk dalam..

Pangu 7star Hotel






my dear housemate merangkap travel partner jalan2 :)
 
topi adalah wajib masa sejuk ni..
sebelum pernah merasa winter, dok heran gak pasai pa nak tutup2 telinga ni..
la ni dah tau :p


ubi panggang

berangan

walaupun baru ja keluar atas kuali, jangan harap nak rasa buah berangan tu panas..sejuk gedi..










sekian, entry pendek untuk hari ini :)

18 comments:

azieazah said...

Saya tak pernah lagi pergi China. Ohh teringin juga. Satu lagi, sebab teringin sangat nak naik Great Wall...!

atuk said...

Assalamualaikum Norh

sekarang ni dah tak merajuk lagi yer...

Selamat hari ulang tahun kelahiran
moga ceria selalu

kalau ada kesudian boleh add FB saya
nak tanya pasal Beijing

Salam Maulidur Rasul

jarimanis said...

norh, ari tu jm pegi ngan tuor guide still leh bergambar dari jauh je bird nest stadium tu :-)

Aku Seorang Pengembara said...

Salam Yong

Masa teman pegi tak wujud lagi tempat ni kat Beijing, Burung2 tu tengah kumpul ranting2 keluli nak buat sarang...hehe....

norh said...

*azieazaha

salah satu sebab ke Beijing adalah Great Wall.. worth dan puas hati dapat naik Great Wall :)



*atuk

Waalaikumussalam atuk

sekejap merajuk sekejap tak..he he
saya rasa kita dah jadi friend kat fb..atuk pm la kalau nak tau apa2 pasal Beijing..kalau2 saya dpt membantu :)


*jm

kalau pi sendiri baru boleh stay lama2 kat mana2 tempat yg kita suka kan ..


*ASP

Salam

maklumla, berat nak angkut keluli2 tu kan..pastu nak dijalinkan lagi.. he hehe
syok tengok akak jalan lagi jauh..

insan marhaen said...

Agaknya Cina macam malaysia. banyak bangunan hebat tapi ramai juga rakyatnya yang miskin!

sisR said...

Tau dah maksud kena senyum tu...hahaha

zino said...

tak pernah lagi sampai masih berangan2 hehe

Kakzakie said...

Jgn makan buah berangan banyak-banyak norh nanti kuat berangan hihi... kakak tipulah. Kakak suka buah berangan sedap.

ANIM said...

norh..kat SP peniaga buah berangan kan orang kita... ada beza ke hak sana dengan sini?

p/kak tak faham...

gadisBunga™ said...

gambo kuali yang ohsem di beijing. heheh~

Janggel / Rain said...

kagum sungguh tengok birdnest tu...haish tak sabar tak sabar.

norh said...

*I'M

meskipun miskin tapi semangat depa mencari rezki sangat tinggi..

*sisR

Kannn...he he he

*kakzakie

Berangan2 pun best jugak...buah berangan memang sedap..

norh said...

*anim

Hat sana lagi besaq buah dia dan sejuk bila mkn waktu winter..he he
Kak tak paham pasal kat jewellary centre tu eh?
Lebih kurang depa akan buat cerita utk jual product depa..so, kena hati2..

*gb

Kalau gb ambik mesti lagi ohsem.. ;)

*janggel

Bila nak pi? Pi sendiri ka? mesti lagi best explore sendiri nanti, tanpa ejen..

Wak Gelas™ said...

wak pon dh gi beijing jugakk.., ahhaks

norh said...

Wak pi sendiri ke dgn pakej? Kalau dgn pakej, terkena dak? He he

penunggang.bulan.putih said...

hai...1st time visit here..hee

menarik nak baca cerita beijing ni..kena mula dari episod 1 la kot kan..hee

norh said...

Pbp

Hii.. Jemput baca or lebih tepat, jemput layan gambar.he he