bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Wednesday, January 30, 2013

Winter @ Beijing 16: Tea Ceremony & Hong Xiao Market



pengangkutan utama



nak masuk untuk tea ceremony




dalam bilik untuk minum teh 


teh-teh yang dijual

yang paling mahal yang dalam bentuk kepingan bulat tu..dan berasal dari pokok yang lain sikit dari pokok teh biasa..
beratus2 harga tehnya..

dia tengah bancuh teh.. merasa la empat, lima cawan teh di sini..

lawa dak sink depa? ;)

lepas tea ceremony, masa untuk shopping :))
bertempat di Hong Xiao Market


gambar2 kat bawah ni; the souvenirs











beg beg dan beg...banyakkkkkkk sangat ;)

suasana kat market ni..

tak tahan dengan godaan beg-beg ni..

jangan lupa puji depa cantik sewaktu urusan tawar menawar..he he he

table runner lawa2 kat sini






dinner kat sini..tapi tak ambik gambar..letih shopping ;p


12 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Norh

kena puji mereka yer...baru dapat kurang

saya puji Norh dulu la...he he

Aku Seorang Pengembara said...

Salam Yong

beli ke teh kat situ ? mau kena semelih....

Daddy Ziyyad said...

Sink tu mmg lawa la...ala ala pinggan seramik pulak...hehehe

Jam rantai tu best la...saya puas cari kat malaysia ni

DrNotts said...

saya nak handbag oren 2 dan rembat lagi 5 lepas tu. tengah nganga tengok handbag.

whitecappuccino said...

mesti norh shopping sakan ni kan? rambang mata weh!

dekdaa said...

Ohoho.. "beg eh beg eh beg eh"

"How mucherrr how mucheerrrr" kehkeh!

Uncle said...

Amboih jakun sat tengok gambaq. Tak sampai lagi kat beijing...teringin jugak nak pi sementara AA dok pi sana!

Kasih Salina said...

uniknya sinki tu..bestnya shopping kat sana ye..geram plak saya tgk..

Kak Mahh said...

Bestnya holiday di sana.

jarimanis said...

minum chinese tea xada gula tp sedap je rasanya klau tea cameron orsabah tea klau x letak gula sedap x eh :-)

norh said...

*atuk

Waalaikumussalam atuk :)

jangan lupa puji depa nanti tau atuk..he he


*ASP

Salam kak
confirm la tak beli..he he


*DZ

boleh buat satu kat rumah..
kat sana tu, giler banyak barang..tak tau nak tengok yg mana satu..


*Drnotts

kat sana saya dah ternganga2 entah brapa kali.. kalau ikut nafsu, memang pi arrr...

norh said...

*WC

tak la sakan sangat kak.. tapi beranak pinak la jugak beg..mana boleh tahan kak..

*dekdaa

pandai2 la tawar menawar.. biaq la depa kata crazy pun :P


*Uncle

kapai terbang penuh dgn org Malaysia..sampai sana pun, pi mai pi mai, jumpak org Malaysia gak..


*Kasih Salina

syok sangat.. shopping, winter..best lah bercuti kat sana..


*Kak Mah

bab holidaym, kat mana2 pun best..


*JM

meh la kita try bersama2.. sana mana da teh tarik.. sini confirm tak layan teh takdak gula..ha ha