bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, February 9, 2013

Winter @ Beijing 19: Yashow Market, Dinner dan bye...

Seterusnya, selepas shopping kat Silk Street, kami dibawa ke Yashow Market..
bangunan bertingkat jugak untuk shopping..dan harga yang ditawarkan pada permulaan memang lebih murah berbanding dua tempat sebelumnya.. tapi masih perlu tawar menawar untuk dapatkan harga yang lagi murah..he he he
masa kat sini, norh nak aim jaket..tapi memandangkan tak cukup duit dah, duduk diam2 saja sudah la..










store terbesar adidas..






next, last dinner kat Beijing..






kat depan restoran ni, terpamer duit Malaysia RM1... femesnya Agung kita ni.. :)







menu: ayam goreng atau cili goreng??


















lepas dinner, terus ke airport..
kat airport takdak bilik ibadat..
tapi kami bentang sejadah dan solat kat aras 1, tempat yang takdak orang lalu lalang sangat...
pengalaman paling tak boleh lupa adalah beratur untuk check in selama 3 jam..boleh pulak depa pi check in guna nama, bukan booking number..bercelaru abih list memandangkan bila toleh kiri kanan, semuanya nampak muka Malaysian..confirm la ada nama yang sama..hu hu

Selamat sampai Malaysia keesokkan paginya.. ;)












Sekian untuk photoblog Beijing..
Semoga berjumpa lagi untuk photoblog lain...
Nak pi selongkar folder Medan dan Singapore.. ;p










p/s: bz kat opis dua tiga menjak ni..so, tak sempat nak reply komen dan ziarah blog kawan2..mungkin akan jadi silent reader buat seketika..entry beijing ni pun nasib baik dah ada dalam draft..kalau tak, mungkin tak publish apa pun.. 

take care all my dearest.. :)






9 comments:

syieda said...

nak entry medannnn... :)

Farah Waheda Wahid said...

wah x sabar nak tunggu entry yang seterusnya... ^_^...busy ek? samalah kita... tapi x pe...ni dah cuti kan? happy holiday...

Tukang Karut said...

agak2 berapa habis pi china ni ek...

atuk said...

Assalamualaikum Norh

terima kasih
kerana boleh jadi panduan untuk musim bunga nanti...Insyaallah

Nastyna said...

weee ai di beijing... best nyer sana. saya tak pernah gi lagi.

Eny Abdullah said...

suka tengok gambar2 percutian kat blog ni...

Orga said...

biasalah norh, kalau dah bizi tu camtu je boleh buat, ok lah tu sempat jugak update blog, hehe...depa ni pun 1, tak logic kot check in guna nama.harap ada perubahan masa depan...

Wak Gelas™ said...

wak pon dh gi beijing jugakk.,ahhKs

makcikkantin said...

Pasai apa komen x keluaq di entry bawah tidak lah makcik tahu.....

Cantik gambar2 n informative too