bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, September 22, 2013

temasik: geylang & clarke quay

norh dalam usaha untuk share foto2 tahun lepas..he he he
marilah bersama2 norh membuka lipatan sejarah di sini..


esoknya, breakfast kat restoran mamak dekat area geylang tu..
pastu pusing2 jalan kat situ..
berbeza dengan suasana malam..pagi adalah dalam keadaan lengang..

sekitar geylang...









foto2 kat bawah ni dah luar kawasan geylang..



nampak bangunan ni cantik...mula2 nak parking keta semata-mata nak snap gambar bangunan ni ja..masuk parking kat dalam kawasan bangunan kat bawah ni..
dan sambil berjalan2 tu, rupanya memang kami stop kat area clark quay..seronoknya, dengan tak tau jalan tapi dah sampai kat kawasan yang dihajati..



kami pun menapak tepi sungai tu..nampak banyak feri, bot dok bawa pelancong..



 no riding kat subway


jumpa depa dua ni..mintak snap gambar..
sempat puji orang Malaysia sebab depa baru lepas pi penang.. :)

  water taxi




suka betul dengan bangunan colourful..berseri ja nampak..



tunggu next entry, norh naik bot menyusuri Sungai Singapore..tiba2 rasa nak naik..alang2 dah sampai sini..bila lagi nak jejak kaki ke sana pun tak tau la..


















7 comments:

zino said...

saya masuk singapore tapi tak sampai ke tempat ni alahai...

norh said...

Saya pun tersampai kat sini... Urusan keja sebenarnya...

makcikkantin said...

lama tak singgah sini.....

Makcik pernah naik water taxi itu...tapi dah ingat2 lupa

norh said...

mcm mana nak singgah kalau tuan rumah tak dak..ha ha ha

Uncle said...

masa kecik dulu Uncle duduk melaka dan selalu ikut rombongan W.I. arwah mama pergi singapore. Tujuan utama nak beli 'lychee!'

Time Traveller said...

No riding $1000.00 ..amik kau hahahaa.. mahal nyer :P

Time Traveller said...
This comment has been removed by the author.