bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Friday, May 31, 2013

hi...

#dinner
#burger adik hensem belakang parkson sp
#no more diet = tak payah naik atas penimbang...hu hu
#asal nak bercuti saja, mesti keja ibarat tiada esok bagiku...bos pulak takdak, bertambah2 lagi keja..keluaq opis kul 9.30mlm hari ni..*padahal nak cuti sehari ja isnin ni*
#ibukota aku datang...

#happy weekend to all my dear ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, May 18, 2013

Pantai Cahaya Bulan

santai di pantai cahaya bulan...





















...langsung takde caption..
nyawa2 ikan dah tuan blog ni.. ;p


HAVE A GREAT DAY FRIENDS :)

Thursday, May 2, 2013

Masjid Beijing - Kelantan

Jom layan entry bergambar lagi..he he
*dasar kurang rajin*


Balik dari Munduk, kami singgah kat Masjid Beijing, Rantau Panjang.. norh suka betul dengan design masjid ni.. ala2 masjid kat Beijing.. cuma berbeza, ruang solat lelaki dan perempuan dalam blok yang sama.. di Beijing, ruang solat lelaki dan perempuan dekat blok yang berlainan..
Masjid ni pun first time norh tengok..sebelum ni, tak pernah dengar cerita pun..
 


 "Masjid Jubli Perak Sultan Ismail Petra (atau sinonim dengan nama Masjid Beijing) merupakan sebuah masjid yang terletak di pekan Rantau Panjang, di dalam jajahan Pasir Mas, Kelantan. Senibina masjid ini amat unik kerana menggabungkan senibina Cina dan Islam dan menyerupai Masjid Niujie yang berusia lebih daripada 1,000 tahun di Beijing, China.


















cantik kan?

;)

Wednesday, May 1, 2013

Munduk - Sempadan Kelantan & Thai

salam...

selamat hari buruh kepada semua.. :)

masih ada yang jengah blog ni tak?
tuan punya blog pun cuma sesekali ja turun sini..
macam mana nak dapat balik semangat blogging ni pun tak tau lah.. hu hu

mungkin kena cash duit nuffnang yang tak seberapa tu kot untuk dapat semangat :p
hajat di hati nak kumpul sampai dapat beli tiket flight.. ahakkss...



entry ni, norh nak share gambar masa pergi sempadan Kelantan -Thai, cuti Chinese New Year hari tu.. asalnya, norh plan nak ke Koh Samui; naik keretapi ke Hatyai pastu ambik van ke Koh Samui.. mula2 macam dah nak jadi tapi last minute semua member ada hal pulak..maklumlah, musim kenduri.. then, last minute, ada member ajak norh ke Munduk..
First time norh dengar..
Munduk ni sempadan Siam dgn Kelantan.. barang keperluan macam periuk belanga dan seumpamanya murah dekat sini.. norh tak shopping apa pun kat sini..

Jom layan gambar;

sampai awal pagi kat Machang..
mandi dan bersiap kat masjid kat sini..
sempat pi pasar pagi dan breakfast kat Machang..

2 jam gak kot nak sampai Munduk ni dari Machang..
pastu ramai la pulak orang masa cuti CNY ni..

tambang RM1 per person, sekali naik..
masa pulak lagi RM 1 pulak kena bayaq..

agak ketaq gak la naik..sebab sekali naik penuh bot..pastu memang takdak life jaket nya..
mungkin orang tempatan dah biasa kot..


nak membeli, kang penuh pulak kereta orang..
*maklumla pi tumpang org ja..he he*

suasana Munduk












betapa ramai nya orang Malaysia menyeberang..

tugu kapal :)











sekian buat warming up.. :p