bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, June 30, 2013

bazar penang

Sesekali jalan2 kat penang...
Walaupun dikira orang penang.. ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, June 29, 2013

biru :)

Dari menara aloq staq...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, June 26, 2013

diet

Menu diet kami.. :p

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, June 24, 2013

kualiti hidup

Hari ni terasa nak meningkatkan kualiti hidup...dengan bertindak balik keja awal..(6.15pm keluar kilang)..

Balik rumah, dapat pancuran air di siang hari..kalau dak, malam baru mandi..sangat tak sihat kan mandi malam2 ni..

Layan tv, layan mobile internet, makan, lipat baju lebih kurang, membaca...

Then, masa untuk tidur...

Inikah kualiti hidup?

Atau kehidupan yang bosan?

;p

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, June 23, 2013

filem kodak

Last week dok mengemas bilik..dok punggah kotak2 buku/majalah..alih2 terjumpa album dulu2..zaman sebelum digital kamera ni..siap jumpa filem lama, ala yang filem kodak tu..ha ha ha..

Lawak la gambar dulu2..ada yang dah tak berapa ingat kawan2 dulu..bila diimbas balik, baru la ingat kisah2 gambar tu semua..silih berganti rupanya kawan2 dalam hidup norh ni..he he

Nasib jugak ada gambar yg dah dicuci..menggamit memori dulu2..zaman muda remaja ;) ..

Sekarang ni, banyak jugak norh ambik gambar tapi mostly waktu travel la nak pegang kamera pun..selain dari waktu tu, maaf la..

Kamera digital ni buatkan norh malas print gambar.. So, hari ni macam rajin sikit..sort gambar untuk print..entah berapa ratus entah..sejak2 dok travel ni, tak pernah print lagi melainkan yang travel dgn famili sebab depa nak tengok gambar2 tu..

Dan dengan jelas dan nyata dapat dilihat pembesaran norh...haishhh..kenapa la tak maintain kurus macam dulu2 entah...

Dan satu lagi norh perasan, gambar2 sendiri memang sangat kurang dlm kamera.. Salah satu sebab adalah kurang keyakinan diri utk bergambar..ye ke?..sila percaya.. Disebabkan kegemukan dan muka berjerawat, maka lebih banyak gambar2 lain berbanding gambar sendiri..hu hu hu.. Sebab yang lagi utama, norh suka ambik gambar..so, lebih banyak subjek utama lain yang perlu diberi perhatian compare to diri sendiri..kannn.. ;)

P/s: Kalau sekarang ni nak minta norh bergambar, lagi la tak mau..jerawat batu banyak sangat..stress..hu hu hu

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, June 22, 2013

for all of us

Happy saturday dear friends ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, June 20, 2013

TQ CIK SYIDA :)

Terima kasih banyak2 cik syida ;))
Semalam dapat parcel kat opis..

Walaupun tak pernah bersua..
Walaupun tak pernah bercakap..
Tapi kita jadi teman..

Terima kasih teman alam maya..
Moga hujung tahun ni kita dapat beramah mesra ye.. He he

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, June 19, 2013

chill

CHILL - HAND THERAPY
pagi2 apply sebelum start kerja...

CHILL - HEART THERAPY ADA DAK??

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, June 17, 2013

my sweet

Manisnya hidup ini....

Manis ke?

Not today..hu hu
Kereta seharian dok bengkel hari ni..dekat 900 gak la kos rawatan..
Terdengar2 suara suruh tukar kereta... :p
Takpelah..dari tetiap bulan dok bayar kereta, lebih baik sekali sekala ja sumbang kos rawatan keta ni...*ayat org yg tak brapa banyak duit*

Perkara no.2 yg tak manis hari ni adalah bos tak dak kat opis...huaaawaaaa...benci sungguh kena tinggai dgn bos..

Tiap kali kena tinggal, tiap kali tu kena cover..bila co nak bagi elaun pemangku ni??

Kalau dapat elaun 10% gaji dia pun dah cukup..tapi apakan daya...dalam mimpi pun belum tentu dapat..

Lagi 3 hari...
Bos cepat la balik...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, June 16, 2013

dari mata

Mata yang melihat kegembiraan mereka...
Mata yang masih menanti kegembiraan itu...
Mata yang berkongsi kesedihan hati...

#lonely#life

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, June 15, 2013

on off entry

Baca sampai abih utk tau cerita gambar ni ;)

Sabtu lagi...yayy ;)

Norh suka sabtu sebab hari ni selalunya otak rasa bebas dari tekanan kerja opis...
Hari yang boleh bermalas2an..walaupun selalunya hari ni la nak mendobi 2-3round...jalan2 window shopping or tengok cerita hindustan walaupun tak pernah abih..he he

Tapi hari ni macam nak kena pi servis keta ja..minyak hitam macam bocor la pulak...
macam tu lah..hari sabtu yang penuh tapi lega dari tekanan...

Norh masih fail utk mood blogging tapi masih mencuba utk buat short entry lepas ni..cuma guna bloggerdroid..just nak note my life journal..norh tak expect kawan2 nak baca dan please jangan marah kalau ada sesapa yang berkunjung ke sini dan mengharap norh berkunjung balik ye..

Lately, norh dgn dunia kerja sahaja..dan sangat bg kesan kemalasan utk hal2 lain.. :p

Alhamdulillah, dah melalui 3 compliance audit besar tahun ni; MOH, Global/corporate & Customer Merck..dan as of now, semua dgn results yang baik..especially utk MOH audit, takde langsung observation utk QMS yang norh jaga..

terus lepas audit tu pi celebrate kat nasi kandar line clear..tengok la gambar tu dengan muka berminyak2 pun jadi keja pi penang...he he

Happy weekend dear...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, June 10, 2013

dalam diri

Dalam hati, rindu masa lalu...
Dalam memori, ada kisah yang mahu dipadamkan...
Dalam realiti...tetap insan lemah walau luaran seolah kuat dan 'problem free'...

#diriyangkekurangan

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, June 2, 2013

nasi ayam pak mal

Jalan2 cari makan...

Published with Blogger-droid v2.0.6