bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, September 22, 2013

temasik: geylang & clarke quay

norh dalam usaha untuk share foto2 tahun lepas..he he he
marilah bersama2 norh membuka lipatan sejarah di sini..


esoknya, breakfast kat restoran mamak dekat area geylang tu..
pastu pusing2 jalan kat situ..
berbeza dengan suasana malam..pagi adalah dalam keadaan lengang..

sekitar geylang...









foto2 kat bawah ni dah luar kawasan geylang..



nampak bangunan ni cantik...mula2 nak parking keta semata-mata nak snap gambar bangunan ni ja..masuk parking kat dalam kawasan bangunan kat bawah ni..
dan sambil berjalan2 tu, rupanya memang kami stop kat area clark quay..seronoknya, dengan tak tau jalan tapi dah sampai kat kawasan yang dihajati..



kami pun menapak tepi sungai tu..nampak banyak feri, bot dok bawa pelancong..



 no riding kat subway


jumpa depa dua ni..mintak snap gambar..
sempat puji orang Malaysia sebab depa baru lepas pi penang.. :)

  water taxi




suka betul dengan bangunan colourful..berseri ja nampak..



tunggu next entry, norh naik bot menyusuri Sungai Singapore..tiba2 rasa nak naik..alang2 dah sampai sini..bila lagi nak jejak kaki ke sana pun tak tau la..


















Thursday, September 19, 2013

love of my life



my life,
though not happy as others..as well as not bad as others,
the steps are still mine..

tears and smiles along the journey,
thankful for who am I,
but deep inside..it's hard to be myself..

after all...my life is not mine,
Allah the creator,
Allah the planner, the best of me..




Monday, September 16, 2013

Pasar Siti Khadijah


mari kita lihat apa ada dalam kotak draft.he he he
the famous market...
Pasar Siti Khadijah..

sambungan entry bergambar dari sini..
walaupun boleh tahan sesak nak masuk area ni, kami redah jugak walau terpaksa pusing entah berapa kali untuk dapatkan parking..dengan hujannya..dengan ramai umatnya..pastu sesuka hati buat one-way sendiri..maaf la ye..kami bukan org kelantan..nasib baik bukan norh yg drive, kalau tak..mesti keluar ayat..JOM BALIK LAH.. :p

norh suka pasar ni..
penuh jugak la tangan membeli.. :))
suka dengan keropoknya, tudung2 bawalnya, jajan, serunding..dan macam2 lagi lah...
trip kali ni sempat juga rembat kain 2 pasang untuk buat baju..walaupun cuma sekejap saja masa meronda..

pasar ni macam nostalgia jugak la untuk norh..sebab ni rombongan pertama paling jauh masa norh sekolah rendah dulu..lepas upsr kan cikgu ada buat rombongan jauh, ke kelantan & terengganu..kami kat utara ni, masa tu sangat la excited nak jalan2 jauh ni.. ingat2 lupa ja kenangan masa zaman budak2 dulu.. kalau dah zaman budak2 dulu pun dah excited jalan jauh2..masa tua ni apatah lagi kan..hehe

k, dengan berakhirnya gambar2 kat bawah ni, berakhir jugak la entry trip ke kelantan february lalu..
ha ha ha..nampak tak betapa 'RAJINNYA' tuan tanah..huk huk huk...





















Friday, September 13, 2013

Try

#rindunakjalan2



rindu detik2 traveling.. hu hu hu



Salam semua..

type...padam...type..padam...type..padaammmm...
dah tak tau nak tulis apa kat blog ni..
lama sungguh tak menghadap blog kat lappy..

nak cerita pasai apa ntah sebenarnya..
nak sambung cerita travel..dah tak ingat last skali norh kongsi jalan2 mana..malas nak tengok apa ada dalam draft box..he hehe

nak cerita pasal kerja..
punya la banyak sampai tak tercerita..ha ha..
gila banyak keja kat opis la ni..week by week macam apa ntah..laju gila berjalan..
part rasa cepat dapat gaji tu yang paling best.. :)
sesekali ada gak rasa nak tukaq keja tapi malas nak pi interview.. makanya, redha ja la..

norh paling suka cuaca sekarang..hujan..
sejuk ja malam2..
tu yang sayang nak berjaga lama2, cepat2 nak beradu :)

tapi sekarang ni, nak kena 'study' blog .. sebab nak ikut  cik syieda jalan2 :))
jadi, puas la berkata2 dalam hati untuk semangat diri ON kan laptop..

lagi...
apa yang nak dikongsi eh...
diet!!
hanya tinggal sejarah :p
makan sesuka hati..
exercise dah kurang..hhhmmm
sebagaimana takdak semangat update blog, sebanyak tu la jugak takdak semangat nak turunkan kg..
boleh jeles ja la kat org yang badan slim-melim ni...

k...sampai di sini saja..
lepas entry ni, tak tau la bila pulak nak 'ada peluang' update blog.. :p
*ada peluang = rajin*

take care guys :)