bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Wednesday, November 6, 2013

Heritage Gallery Singapore

Lepas cruise, kami gerak ke tempat parking..on the way ke bangunan parlimen tu, sebelah kiri ada bangunan colourful, balai polis lama yang dah dijadikan MITA Heritage Corner.. ada beberapa hasil seni yang dipamer kat sini.. 



tak pernah naik lagi..maybe boleh try kat KL dulu dak..he he








Jalan lagi dan jumpa Civil Defence Heritage Gallery.. Muzium pun nak masukkan dalam entry eh.. tapi lawa la muzium bomba depa.. kat Malaysia ada macam ni dak..tolong habaq kat norh kalau ada..boleh pi jalan2..

teruskan berjalan dan akan jumpa muzium bomba ni..


antik sangat..zaman dahulu kala punya peralatan..






















k, bye Singapore..

Tuesday, November 5, 2013

Singapore River Cruise

sila klik label singapore 2012 kat sebelah kalau nak baca episod sebelum ni..dan boleh je terus layan gambar2 kat bawah ni..
asalnya tak plan pun nak naik cruise ni..tapi bila dah sampai kat area kaunter tiket tu dan berkira2 masa untuk ke airport..kami decide naik cruise ni..
harga tiket: ingat2 lupa..then norh check internet, dalam 13sgd.. ada jugak tiket 24 jam.. yg 24 jam ni, boleh pilih bila2 nak naik, siang dan malam..malam semestinya cantik dengan lampu2 sepanjang sungai ni..
waktu kami naik ni, tak ramai sangat orang, takde la nak kena beratur panjang..sepanjang cruise tu, dia akan announce nama2 bangunan yang kita lalui sepanjang sungai...

jemput tengok ye, dari lensa norh;


nampak tak macam mana nak utilize space? ;)
ruang makan cafe dibina atas air..



kren tengah angkat kapal letak atas bangunan??



sangat colonial

kawan2 hang nadim kah?
teringat zaman kecik2 dulu, dok mandi kuala belakang rumah..



the merlion










laluan helix..waktu malam, berwarna warni di sini...














todak yg menyerang singapore.. ehh!














sampai jumpa lagi ;)