bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, December 22, 2013

ENTRI TERAKHIR

Utk 2013...
Sayang oooo nak berenti dari tulih blog ni walau tak tulih tara mana pun.. Tajuk propa ja lebih...haha
Ntah apa apa la kan!..
Yg nyata, norh sayang dgn kwn2 kat blog walaupun norh dah jarang update entri..walaupun norh dah tak rajin lawat rumah2 kwn blogger...walaupun norh dah hilang hala tuju nak blog pasal apa... Doa2kanlah semangat blogging norh di thn 2014 ni kembali bersinar..kembali segar...kembali mewarnai dunia blogger...*tetiba nak berbahasa pulak ;p
Ok...so..apa content entri ni eh...
Entahla...
Nak merapu ja sebenarnya..seriously tak dak special topic..main taip ja apa yg terlintas...maklumla dah lama tak menulih...rasa blur pun ada...bahasa pun memang sangat berterabur..kalau ada cikgu bm baca blog ni, tolong maafkan norh eh..
Errmmmm..apa lg eh??
Ohhh..dah di hujung thn kan kita ni...Alhamdulillah masih dikurniakan rezki utk thn 2013 ni...nikmat kehidupan ;)
Dah belek ke azam thn lepas? tercapai ke dak azam tu..dah start berangan ke thn depan nak buat azam apa?
Dulu2 zaman sebelum ada blog ni..norh x ambik kisah pun dgn azam baru...sebab tak tertulis kat mana2..tp sejak ada blog ni..norh dah mula note down azam utk tahun baru even tak specific tp boleh la klik balik apa yg ditulis setahun yg lalu...boleh la review balik brapa percent ja yg berjaya dicapai.hehe
Azam 2013 norh boleh dikatakan separuh la tercapai... I have done the best for 2013..so kena draft dah ni azam 2014...ahakkksss...draft? Terpengaruh sangat dgn life kat opis...semua kena draft dulu sebelum finalised...
Tahun 2013 penuh dgn warna warni ... Baik personal life, kerjaya, family n friends.. Sampai tak terblog sbb 'happening' sangat..
Paling best antara semua yg terjadi dlm thn ni adalah berpeluang travel ke europe... Unforgetable ;)
Then, seperti biasa bila dah terasa duit dah banyak berkurang...mode insaf nak stop travel pun mai la...tapiiiii sehari lepas rehat kat rumah...terus google travel ke osaka-kyoto... So, nak salahkan siapa?? Huhuhu
Dan bila dah selalu terjadi mcm ni..norh just realize ini la takdir norh... Travel is happiness utk norh... Jadi norh redha la perangai mcm ni...hahahahaha....
Tapi kannnn.. Thn 2014 ni, norh mcm terpaksa ubah mood happiness ni...kena tukar konsep. .takleh nak travel dah..cuti2 malaysia ja kot..or lebih tepat...konsep rumahku percutianku..huhuhu (tak tau berjaya ka dak :p )..
Nak tau sbb apa?
1st sbb tabung sangat la kosong (sbb paling utama)..
2nd sbb baru renovate pagar (atas request dr jiran - tp bukan la paksaan..norh ok jugak sbb kesian jiran sebelah kena menghadap semak samun rumah norh), so kena la menghayati pagaq baru tu..kena plan picnic ka, bbq ka bila dah ada pagaq baru ni..
3rd sbb norh dah terbeli rak buku baru lepas balik europe..(beg europe dok tak berkemas lagi, dok bertambah bersepah kan keadaan dlm rumah..teruih buat alasan kena beli rak buku..(*mesti readers rasa alasan tak munasabah kan ;p ),.so, mood deco pun harus bermula kann...
Moga2 tahun 2013 nibanyak yg dah kawan2 capai ya!
So, jom senaraikan azam tahun baru...
Nanti kita publish sama2 eh... ;)


P/s: norh 'tak berjaya' kawen tahun 2013... Kena letak sebagai target no.1 kot baru boleh achieve.....he he he *masihsedarjodohmautdahditakdirkan*

Sunday, December 15, 2013

Mode : stress!!!

Nak pilih gambar n update blog..tp laptop plak asyik hang...
Haissshhh...ada ja yg nak patahkan semangat blogging ni :(
Tengok ja la sekeping ni dulu..
Location: venice

Sunday, December 8, 2013

Wrap up

Ni hari ke 12 trip europe..dah mula homesick..
Tp pagi ni dah touch down klia..dah mkn nasi lemak dlm flight..hehe

Friday, December 6, 2013

Kota cinta

Kota cinta la sangat kan....
Eiffel tower sangat cantik waktu malam tapi sejuknya hari ni sampai ke tulang hitam..

Thursday, December 5, 2013

A wonderful journey... ;)

Sehari di venezia.. Nak datang sini lagi... ;)