bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, January 12, 2014

macam mana nak tukar position gambar?

salam semua..

norh nak minta bantuan ni..

norh dah tukar gambar dari lanskap ke potrait kat microsoft picture n dah save.. dan bila dah view pun ok ja dalam keadaan potrait.. 
tapi bila nak upload kat entri, gambar tu pusing balik ke potrait..
nak buat macam mana eh?

tolong bantu..huhuhu...


5 comments:

zino said...

alamak tak pakar nak bantu...

Erani Mohd Nor said...

Yang kak era tau, guna picasa photo tools utk google user; https://picasaweb.google.com/home

Click-Buy-Go said...

cuba save as semula and rename nama fail. Jangn guna naka fail yang sama.

Kemudian upload semula.

Harap dapat membantu.

norh said...

Orait..tq semua..nak try guna picasa..

Jari Manis said...

dear, ada masa free nanti update citer europe tu..tak sabar nk baca neh..hikss