bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Tuesday, November 4, 2014

KEMBARA EROPAH 18 : MILAN

Day 9

03 dec 2013

Jejak kaki kat hotel ni, nampak dekonya, sejuk  hati.. Hotel demo cantik dengan dekonya..hotel artisan.. terasa keitaliannya..hehe

dah settle yang sepatutnya, masa untuk dinner..terima kasihla pada syida n the geng sebab dok kat italy pun boleh makan nasi lagi :)

tido dengan nyenyak di italy ni ;p



next day, breakfast kat hotel demo.. makanan macam biasa..roti n cappucino..



biar gambar berbicara...
(padahal malas nak letak caption apa)..heheh




berselera nak makan roti bila dah tempat makan cantik macam ni...





heyyyy..
i wuz here.. :)
MILAN...




Centrale..
Train Station
Shopping centre..




kul 10.45 baru gerak hari ni...free n easy katanya..dannnnn hari untuk shopping....shopping la sangat..norh tak shopping pun..hehe

sebelum keluar bersiar2 kat Milan, kami simpan luggage kat hotel demo..

melalui milan centrale utk cari tix metro.. rupanya dekat sangat hotel dengan centrale kalau ikut exit IV November (ni nama jalan ye).. kiranya dari Centrale, keluar exit, ke kanan..jalan terus dan ke kanan semula..akan jumpa hotel demo..(padahal malam semalam melilau cari hotel..huhuhu)..

shopping kat zara milan dalam Centrale tu, window shopping ja..rasa rendah diri betul..cantik2 orang kat sini.. dan semua pun bergaya sangat.. 
I likeeeeeee :p

then..cari stesen metro..nak ke duomo..cari booth tix....beli 24 hrs pass..E4.5..ambik line yellow..

sampai duomo..ambik gambar..then pusing2 ikut kaki.. beli fm kat area duomo.. 1fm=E3.. then cari restoran utk makan pizza.. sekali update fb n insta bila dah ada free wifi.. kat hotel semalam kena bayar E1 utk 24jam..

pastu masuk pramod, ucb, zara, mango..hmmmmm...norh tengok je la kawan2 shopping :)



on the nak naik train..subway
ramai yang meniaga kat kaki lima macam ni..

me curi2 ambik gambar..heheh

tengah beli tiket train




ikut saja penanda arah..confirm tak sesat..
kalau sesat, jalan lagi dan terus jalan sampai tak sesat..hahaha

The Duomo



















tak berani masuk kedai2 kat sini..huhuhu





























waktu balik, naik tempat yg turun tadi jugak..takut tersesat lagi..
pastu cari tren arah comacino..then, bila sampai, cari uschito, exit… selang 3 stesen kalau tak salah..

pi ambik beg kat hotel, heret beg berat ke Centrale, pukul 6.15 dah siap2 tunggu tren :)



lagi scene dalam Centrale





sejuk yg amat tunggu tren walaupun dah kat dalam bangunan tren station.. 
tren depart kul 8.05 as jadual.. 






sampai kat venice kul 10.40pm.. :)


ku merindui italy..huhuhu

6 comments:

John | Kaki Berangan said...

Gambat the duomo yg ade burung terbang tu cuns! Moment sgt.

rosli said...

Norh,

Wahhh bestnya

norh said...

john: wahhh..seronoknya dpt pujian dari photographer berpengalaman..hehehe
..tima kasih john

norh said...

En rosli: hanya mampu buat throwback sekarang ni..dah nak dekat setahun dah...hehe

noornazuha said...

Salam kenal...wahhhh..dah lama nak g Duomo tuh tapi tak sempat..:)..

norh said...

Noor: salam kenal..
Duomo tu biasa2 je kot..tp been kat milan tu yg best..org2 nya style sangat..heheh