bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Friday, November 14, 2014

KEMBARA EROPAH 20 : LOVELY VENICE...

Day 10

04 dec 2013



Sesampainya di hostel kat Venice ni, lega rasa..waktu malam agak sunyi.. bilik tingkat 4, takdak lif..
dengan tenaga dah makin berkurangan, norh dah mula rindukan kampung halaman..huhuhu
beg besar kami tinggalkan kat store kat level 1.. 

wifi ada dan kat bawah ja clear.. lepas simpan beg, terus keluar jalan2 shoot gambar.. tapi kejap ja sebab curfew sampai pukul 1 pagi.. balik makan nasi pastu tido..

Breakfast kopi dengan maggi ja :)
..kul 7 dah nak gerak..sementara tunggu syida n yaz, norh ke bridge ambik gambar..area pasar ..dekat hotel tu...kehidupan rutin dan pemandangan yang sangat menarik.. 

pastu syida sampai dan kami gerak nak beli tix ke airport petang nanti.. harga tix bas nak ke airport E7.. then, decide naik viaperato (bot besar bawak penumpang) ke rialto..harga tix E6..menikmati pemandangan venice .. 

Venice ni antara tempat yang norh nak sampai lagi..tapi tak tau la bila kan..sehari kat sini tak cukup untuk mengalami suasana sebenar Venice..haisshhh...banyak sangat la tempat nak ripit ni..heheheh



jom sambung entry ni dengan berbicara dengan gambar2 kat bawah ni :p

Gondola station


Water taxi station


tambang




Leader tengah bagi daily briefing..hehhehe
bersemangat !!






semuanya diangkut guna bot tau..




bas pun ada sebenarnya..hehehe..naik bas ni ke airport..

kena validate tix jugak



Muzium..






















next entry pun pasal venice lagi :p

7 comments:

Azra said...

Bestnye Venice.. mcm tenang je nampak air kiri kanan

norh said...

Azra: salah satu tempat yg patut masuk dlm list istirehat kita ;))

syieda said...

Rinduuuuuu nya venice!

Ann Ishak said...

cantik2 pemandangannya :)

norh said...

Syieda: rinduuuuuu bangatttt...kikikki

norh said...

Ann: tidak dpt dinafikan lagi..hehehe

Kopiolimauice said...

penuh kesenian...bersih je tempat depa kan...