bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, November 16, 2014

Kenapa saya suka travel?

#kalau berkesempatan, norh pilih travel untuk release stress..
#bertemu dengan persekitaran yang baru seolah2 bertambah helaian kamus hidup..
#untuk setiap perjalanan, berhadapan dengan teman2 baru perlukan kekuatan dan kemahiran diri..
#tak rugi bergaul walaupun hanya dengan menjadi pendengar dan pemerhati..
#pesan norh; lihat, dengar dan nilai peluang yang ada di dalam diri..

P/s: hari ni last day escape..huhuhu

15 comments:

syieda said...

Terima kasih sbb sudi travel ngan kita n tahan perangai kita yg pelik ni.
Kikiki

norh said...

Syieda: sama2... Perangai pelik yg suka snap banyak kali tu ke..hahahha
Nak travel lg sgn diva syieda..hehehe

Uncle said...

Uncle pon suka....kalau tak dapat travel, baca blog orang lain yang travel pon jadilah!

Jari Manis said...

samalah JM pun..kalau stress..ubatnya TRAVEL tapi DUIT musuh utama huhhu

Azra said...

rase mcm nak quit the job and travel the world jer

norh said...

Uncle: uncle lg best..banyak pengalaman merantau kat negeri org..
Dan terima kasih uncle..sbb rajin share pengalaman kat blog..

norh said...

Yup betul sangat tu jm.. Norh ada 1 lg musuh that is CUTI..huhuhu

norh said...

Azra: kannnnnn...bila travel lupa segala masalah..excited jumpa benda2 baru ;)

Tukang Karut said...

tenung apa la tuh kan....

norh said...

TK: dok tengok mana tau kot2 duit nak turun dari langit..hahahha

Kopiolimauice said...

mmng best la kan travel ni dpt tgok negara org

norh said...

Koli: dlm negara sendiri pun best jugak..tp negara org ni kena p waktu muda2..hehe

zaraab said...

As for me, the reason why I travel is because to get out from my comfort zone and to look beyond things that are visible to us. Selalunya, bile tengok suasana dan keadaan tempat lain, kita akan mula menghargai apa yang kita ada.

norh said...

Zaraab: Indeed... Setiap kali travel..setiap kali tu la perasaan bersyukur dgn apa yg norh ada.. Suasana yg lain itu benar mengajar kita secara tak langsung..

Harith Iskandar said...

setuju sangat2 ;)