bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, April 5, 2015

KEMBARA EROPAH 25 : EROPAH, MOGA BERTAMU KEMBALI :)

Day 1307 dec 2013Hari ni dah nak fly ke Malaysia sorang2.. sebab syida and the gang sambung ke London..norh ada cuti 2 minggu ja..tu pun takut2 nak mintak cuti lama2 dekat bos....flight pukul 12pm.. seawal 5.30 dah bangun takut tak sempat dan nervous nak gerak sorang2 kat paris ni.. dah la still dok confuse dengan lay out gare du nord tu… semalam abih packing pukul 2am.. ngantuk gila..sampai kat gdn tercari2 lif or escalator.. tix ke airport dah beli semalam 7.3E ke  CDG airport..Pastu waktu nak validate tix, ada sorang mamat hitam ni follow belakang.. dia cakap apa ntah dalam bahasa france tu..norh takut gila..jalan cepat2 ke depan..rupanya dia ikut rapat belakng norh, melintasi mesin validate tu..mean dia masuk tak guna tix, masuk guna tix yg norh slot in tu..seram rasa..pastu nak cari lif pulak..dah masuk dalam lif, x boleh gerak pulak ke bawah..kena tekan lama2 ..dah la seram yang tadi tak habis lagi..haishh stress pagi2 ni.. pastu dalam seminit ja tren dah sampai.. dalam tren tu, norh nampak ramai yg bawak beg besar nak ke airport.. sampai ke stesen CDG nak ke terminal 1 kena naik airport shuttle.. dalam masa 5 minit jugak la..besaq gila airport cdg ni.. dari gdn ke cgd tadi dah ambik masa 35 min.. tercari2 kaunter mas..terletak kat hall 5.. tengok kaunter kosong ja.. kaunter pun tak bukak lagi.. dalam 10 min ke pukul 8.30, baru officer depa mai dok kat kaunter..norh gigih ja dok pi beratoq sorang2 kat line depan kaunter ..org lain takdak lagi pun..semangat aihh nak balik malaysia..hahahahadepa bukak ja teruih jadi orang pertama yg check in...meronda2 sat kat airport depa.. 9.30 masuk departure hall..



bila dah nak masuk departure, mak aih..beratoq panjang yg amat.. nampak ja airport besaq tapi beratoq ada la dlm 15 min tara nak sampai kat kaunter imigresen.. depa buka kaunter check passport tu 2 saja.. 
errmmmm.. sebab ni la norh takut nak lambat2 sampai kat airport ni.... dalam 30 min lebih baru boleh stamp passport..lega bila dah ada dalam dept hall..










yayy..dah rasa sampai Malaysia.. hikksss

pabila dikelilingi Malaysian, pramugari pramugara MAS..dan dihidangkan dengan nasi lemak :)
jet lag berhari2..post travel syndrom pulak berminggu2..hahhaha



kesimpulannya, Malaysia tetap di hati :))


Sekian... Kisah Kembara Eropah





TAMAT

8 comments:

Amanda Suria said...

Norh dh bayak up kembara eropah...SA yg oi jakarta ni pun x up lg cerita....slowly SA nak baca kisah kembara eropah norh dari day 1 eh..

norh said...

actually cerita ni dah lama pun SA..sayang jugak tak cerita dlm blog..nanti norh sendiri yg terlupa perjalanan hidup norh..hehehe

Jari Manis said...

yyeay...akhirnya TAMAT juga...so boleh up entri Jepun pula lepas ni :-)

zino said...

best nya dapat melancong kat tempat orang

Aku Seorang Pengembara said...

Assalam Yong
Malaysia Airlines tetap menjadi pujaan hatiku....haha

zaraab said...

Bab2 post travel syndrome nie la yang paling fail sekali kan? Lagi2 bile off for holiday for a few weeks.

Rai OurKizuna said...

bestnya travel europe..

gadisBunga™ said...

betul.

bila nampak lambang Wau Bulan MAS tu.. dan baju stewardess kebaya biru tu... rasa macam.. Malaysia sangat! nak nangis kan time tu?

tapi kalau nampak baju air asia tak la pulak rasa gitu. biased! hahaha!!