bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Tuesday, January 26, 2016

missing the old blogging days...

Salam :)

Dah lamaaaaaaaaaaa sangat tak tuan rumah tak jenguk blog sendiri..apatah lagi nak membuat entri kan..padahal banyak nak bercerita (bercerita la sangat kan :p )...
 
banyak lagi kisah2 travel yang tak tercatat dalam seriastana ni.. banyak jugak pengalaman kehidupan yang rasanya nak kongsi bersama tapi hajat tak tercapai.. kekangan masa atau kemalasan..kedua2 nya kot..hahhahhaha.. life as single lady; nampak macam ada masa..tapi sibuk jugak..macam2 aktiviti nak dibuatnya..

konon azam tahun baru nak hidupkan balik blog ni..tapi penghujung bulan satu ni baru ada mood nak masuk blog sendiri.. norh sendiri pun doakan agar dapat menghabiskan entri ke Osaka ni dan trip2 ke tempat lain..untuk panduan diri sendiri jugak.. worst case, kalau dah tak menyempat sangat, mungkin blog ni akan bertukar menjadi photoblog :p

kawan2 blogger pun mungkin dah terlupa siapa norh..hahahhaaha

2016 life; ingatkan semakin dah dewasa ni, kehidupan menjadi yang biasa2 dan normal saja..tapi untuk hari pertama di tahun 2016 ni saja, terima suatu perkhabaran di ofis yang errgghhhhhhhhhhh...norh tak nak fikir sampai tiba waktu tersebut.. first day pun dah rasa mencabar tahun ni..tak tahulah situasi sebenar..doakan yang baik2 saja dan dipermudahkan segala urusan..

whatever it is, KEHIDUPAN perlu diteruskan, jejak kaki harus ditinggalkan di segenap pelusuk negara di dunia..hhihihihihi
dan pasal travel pulak, hobi yang tak boleh dilupakan, walaupun blog tak update tapi jiwa travel ni tetap membara..now counting days nak naik flight..nervous dah terasa...hehehheheh

tapi maybe kena slow down sikit kot tahun ni sebab dah tambah komitmen baru..dan ekonomi negara yang tak menentu ni..segala barang nak naik harga..darah pun dah naik dah sejak kebelakangan ni dek pak2 menteri kita..haisshhhh

norh doakan yang terbaik untuk readers semua di tahun 2016 ni.. wish ni patut buat masa awal tahun baru kan..tapi nak buat macam mana kan..tapi norh tetap nak ucap jugak :))

Jom sama2 upgrade diri di tahun 2016 :)

 

kehidupan ibarat kepelbagaian rupa, warna, rasa, bentuk seperti yang ada dalam replika makanan di atas..

motif sangat kan nak letak gambar makanan :p



Monday, January 25, 2016

KONICHIWA KYOTO 5 : GION

Day3

10 Mar 2015


sambungan dari sini


dari Kinkakuji Temple, kami naik bas ke Yasaka Shrine..area ni berdekatan dengan Kawaramachi Street dan Gion..


sampai sini dah nak malam..tapi masih sempat lagi berjalan2 dan halakan lensa kamera :)

berjalanlah kami menelusuri laluan untuk ke yasaka shrine..





Yasaka Shrine



panorama dari Yasaka Shrine

ini dalam kawasan Yasaka Shrine



mamat ni segan bila nak snap photo dia :p
handsome :)







jom berjalan lagi..nak mencari geisha ataupun maiko..


singgah di satu restaurant untuk minum teh panas :)

pilihan hati: Cappucino Matcha
pertama dan terakhir kot..hahahha

boleh tahan jugak la nak menghabiskan secawan teh ni..
dan... I love teh tarik Malaysia :) 




selesai minum teh, misi mencari geisha dan maiko pun bermula...


tapi..ianya bukan sekadar maiko mahupun geisha..norh tertarik dengan kecomelan dan design setiap restoran depa..
comel, simple, kemas yet elegant :)

terasa nak mepunyai satu restoran macam ni di hari tua..hehehhe