bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Monday, March 28, 2011

Laskar Pelangi



Mimpi adalah kunci
Untuk kita, menaklukan dunia
Berlarilah, tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

Laskar Pelangi..
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
Raih bintang di jiwa

*Reff :
Menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang Kuasa
Cinta kita di dunia
selamanya..

Cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

*Reff :
Menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang Kuasa
Cinta kita di dunia
selamanya..

Laskar Pelangi..
takkan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai
Jutaan mimpi di bumi

*Reff 2x:
Menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang Kuasa
Cinta kita di dunia
selamanya..

Laskar Pelangi..
Takkan terikat, waktu..

14 comments:

Nasriq said...

Tak pandai menari...

:(

Uncle said...

i just watched the movie...oklah...not that good!

Rozali said...

Assalamualaikum Norh

suka tang reff

Wassalam

Daddy Ziyyad said...

Ohhh..ini rupa penyanyi nya...saya suka lagu ni..selalu dgr kat radio aje

bunga said...

hehee..ingat ke pe..haha..jom nyayi sama2..

norh said...

*Nasriq

jom ambik kelas tarian..ha ha ha

norh said...

*Uncle

Uncle dok sana, kena la tengok movie org sana..saya pun tak tengok lagi, cuma suka dengan lagu dia ni.. :)

norh said...

*Rozali

Waalaikussalam atuk,

...walau dunia tak seindah surga...
...bersyukurlah pada yang Kuasa...

:)

norh said...

*Daddy Ziyyad

salah satu lagu feveret..
dah kurang dengar di radio,
masukkan dlm blog; songs of life...hehe

norh said...

*bunga

he he..
ingatkan the real pelangi ke?
tunggu nanti2 kita videokan..kalau jumpaklah.. he he
lalala lala

gadisBunga said...

lagu ni best.

movie dia, frankly kalau saya diberi kesempatan utk tgk sorang2, mmg akan layan sampai ke ayat credit terakhir. bahasa dia pelik, hampir kompius ni cerita melayu ke indon kan? :)

norh said...

lagu ni memang best..waktu2 kurang semangat ni..he he
frankly, tak pernah tengok lagi movie ni.. :)

So Shy Lady said...

calit lg! suka juga lagu nih
penuh falsafah ewahhh

Yati said...

Selama ni tak pernah tahu lirik lagu ni, walau pun dah banyak kali dengor. Thanks for sharing lirik dan lagu ni. Memang bagus. :)