Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ad

Saturday, August 16, 2014

KEMBARA EROPAH 11 : KOTA ATHENA - PLAKA

Day 5

29 nov 2013

Lepas layan perasaan kat Olympian Zeus, kami gerak mencari Acropolis.. kawasan Acropolis ni yang agak mencabar nak sampai sebab kena mendaki (nak travel jauh2 tapi tak fit...hihi)..pastu tanda arah takde..macam confuse gak nak cari..hanya mengikut langkah kaki, kami jalan2 ja area rumah2 orang kat situ..sambil cuci2 mata sekeliling..kawasan ni memang kawasan pelancong, banyak souvenir shop n cafe kat situ..

Actually bila dah berjalan2 tu ada a few museum yang kami jumpa di pertengahan jalan tapi sebab target nak ke Acropolis dulu..so, mencari yang tu lebih utama la kan.. 

Photo2 kat bawah ni area Plaka, dekat dah dengan Acropolis tu..

layan je throwback kat bawah ni..

p/s: terasa lama dah tak travel..bila dok buat entri travel, boleh dok jadi stress plak sebab lama tak ke mana2 :p  ... anyway, sesapa yang suka travel, memang tak boleh hilangkan perasaan nak travel, travel dan travellllll ni...hehehhe.. sapa setuju??? hikkssss


always excited kat tempat 1st time sampai :)
(sebab hat kedua kali tu tak tau bila...hihhihi)


harga FM affordable

orang penang panggil... "thre-bey".. (lastik)
hat depa ni lagi comey sebab ada rupa rusa ka serigala tak tau..


simple map available..tapi kalau dah tak paham tu, tak paham jugak..heheh

should be more in love with history..




waktu ke sekolah..cikgunya style sangat.. :)





sayang..pemandangan rosak sikit dengan vandalisme..banyak jugak tau nampak kat athens ni..

penuh dengan seni??



jual barang2 kat kaki2 lima macam ni ja..rumah2 penduduk ni..




bersambung....




Post a Comment