bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Tuesday, May 24, 2011

Mandi manda

dah lama nak dah entry ni dok kat draft.. masa ni, lappy aku demam, last month.. lepas tu dok tertagak2 ja nak update entry ni..
aku dengan adik beradik pegi Lata Bukit Hijau, Baling..lebih kurang sejam 1 minit dari kg.....

layan gambar ja la ye..

kami dok kat bahagian paling dekat dengan parking, maksudnya kat bahagian bawah Lata ni..tak kuasa nak heret bebudak kecik2 ni naik lata ...

Shakira, masa ni mulut tak biru lagi...

area bawah Lata ni dah landai berbanding yang kat atas Lata..budak2 muda siap terjun tiruk..



ni tangga2 nak mendaki ke atas..ada lagi yang lebih tinggi ya....


Imran..budak ni dok dalam air tak mau balik... pastu on the way balik, muntah dalam keta.. 
Balqis, control ayu..tak mau mandi betul2...



boleh tahan deras jugak la air ni...


waktu dah abih mandi, nak balik kena panjat tangga ni..kus semangat..



gambar kat bawah ni jadi gelap sikit..tak tau la kenapa..tapi suasana dia yang sebenar sama ja macam gambar2 kat atas ni...

 









9 comments:

gedek! said...

Tangga berlumut tu sangat mengasyik kan....!

love it!

miloais said...

best nya mandi-manda di air terjun!
elok banget utk menyegarkan kepala yg tengah meyong!

and agreed with gedek!

sha a.s said...

bestnye...tp klu nk mandi sg ni, kena tgk cuaca la kn..risau mcm² kes skrg ni...

Cik Ina Do do Cheng said...

cemburu , dah lama akak tak mandi sungai. Norh seronoknya, mengigil kesejukan dalam sungai

wahida said...

huwaaa!! nanges tgk...dah lama plan nak mandi sungai, asyik terbantut jer...

Kakzakie said...

Wah... kalau anak kakak dapat tempat macam ini confirm sehari suntuk pun dia boleh tahan...

Ann Huda (Ate) said...

Syoknya mandi manda di sungai. Tapi mesti sejuk menggelatuk.

abanglong said...

salam

first time singgah ni

ermmm nampak menarik n sejuuuk

tapi... jauhhhhhhh :)

Erani Zuhran Mohd Nor said...

seronoknya mandi... tp takut jugak sebab ada lagi tempat yg tak lepas dari virus kencing tikus...