bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Monday, August 20, 2012

Salam Aidilfitri...

Salam rindu untuk teman2 blogger...

Dah kenyang makan ketupat rendang?

Ada ka yang nak jawab soalan ni ya..

Tak pasti la ada ka dak yang menjengah kat blog usang ni...

Bila la agaknya aku nak rajin menulis semula.   ;p


Sebelum aku nak menyambung tulisan, ku ucapkan Salam Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin..

Moga kebahagiaan milik kalian semua di syawal yang mulia ini..


Memang dah sangat lama rasanya tak menulis di blog ni..

Alasan?

Seperti biasa, sibuk dengan kerja..

(macam la aku sorang ja yang keja kan)..

Tambah la dengan penyakit M tu... ;p


Tapi serius wei..aku tersangat sibuk dengan keja..bila dah sampai rumah, kepenatan dan dah tak sanggup nak ngadap laptop.. Pernah nak tukar kerja tapi untuk move bila kita dah sampai suatu tahap bukan suatu hal yang mudah rupanya..banyak aspek yang kena pikir..


Tambah lagi pulak, waktu bulan puasa ni, bos balik india 3 minggu, kena cover kerja dia, kena approve dokumen2 yg dia biasa dok approve..sebelum approve haruslah aku review dan return dokumen2 tu dulu..review dan approve dokumen bagi pihak quality assurance adalah kerja2 yg mencabar minda, hati dan juga mulut...letih gila dok berleter dekat semua org bulan puasa ni...sejak awal puasa lagi aku dak dok agak, aku macam tak dak mood beraya tahun ni... Rasa give up pun ada jugak jadi orang QA ni...


Tak cukup lagi dengan tu, tambah pulak satu peristiwa 26 ramadhan hari tu, rumah aku kena pecah masuk.. Hilang dslr, kodak, bagpack & jam kesayangan, duit...hu hu hu.. Sedih memang la sedih tapi kalau aku pikir lebih2 pun, aku gak yang sakit hati.. Menyampah tengok rumah aku yang disemakkan oleh pencuri tu.. Wahai pencuri, bertaubatlah...

Duit raya aku belum sempat ambik dari kawan, so masih ada rezeki untuk sedekah pada sedara mara dan anak2 buah..


Secara umum, Aidilfitri kali ini yang biasa saja bagi aku..lagipun dah bertambah umur...cuba mencari keriangan lebaran tapi mungkin bukan semua yang bertuah...


Moga Aidilfitri ini menyinarkan cahaya fitrah buat diri aku..agar aku sentiasa ingat DIA yang maha menyayangi...


Published with Blogger-droid v2.0.4

5 comments:

Si Matatajam said...

Salam Aidilfitri...

norh said...

Salam Aidilfitri ;)

Acik Erna said...

assalam norh..salam aidilfitri..mohon maaf ye..

norh said...

Salam aidilfitri acik erna..moga bahagia menyambut lebaran ini..

whitecappuccino said...

selamat hari raya norh!